Sivas
Giriş Tarihi : 10-04-2017 22:50

Sivas Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Sivas merkezli 4 ilde FETÖ/PDY'nin eğitim kurumlarına yönelik operasyon kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 11 şüpheliden 8'i gözaltına alındı.

Sivas Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Sivas merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) eğitim kurumlarına yönelik soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 11 şüpheliden 8'i gözaltına alındı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin eğitim kurumlarına yönelik soruşturması kapsamında, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçıkçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, eski Sultan Murat ve Selçuk Fen eğitim kurumu çalışanlarından örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen 11 kişiye yönelik Sivas merkezli, Gürün ve Şarkışla ilçeleri ile İstanbul, Ankara ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.G, A.K. ve Ö.A. tutuklandı, Y.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 4 şüphelinin işlemleri sürerken, firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

AdminAdmin