Gündem
Giriş Tarihi : 10-04-2017 09:02

122 bin ByLock'çu gözaltına alınabilir

FETÖ/PDY'nin kriptoli haberleşme programı olan 'ByLock'u kullanan 122 bin şüphelinin kimliğinin belirlenmesinin ardından, kullanıcıların 'kırmızı, turuncu, mavi' olarak sınıflandırılmayacağı, tüm şüpheliler için gözaltı olacağı ve yargılama sırasında mesajın içeriğine bakılacağı öğrenildi.

122 bin ByLock'çu gözaltına alınabilir

Milli İstihbarat Teşkilatı, FETÖ'cülerin kullandığı ByLocküzerindeki çalışmalarını tamamladı. Litvanya'daki 'server'da bulunan 122 bin kullanıcının kimlikleri tespit edildi. Uygulamayı yoğun kullanan ve kimliği tespit edilenler 'kırmızı', ByLock kullanıp kimliği tespit edilemeyenler 'turuncu', Wi-Fi hattına girilmiş olan ve bir süreliğine uygulamayı kullananlar ise 'mavi' listede yer almıştı. MİT, yaptığı son güncelleme ile ByLock kullanan 122 bin kişilik listeyi geçtiğimiz aylarda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etmişti. Başsavcılık tarafından da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'na verilen 122 bin kişilik ByLock kullanıcı listesinde önceki listelerden farklı olarak renk sınıflandırması yapılmadığı öğrenildi.

RAPOR HAZIRLANACAK

Renk sınıflandırılmasının kaldırılması ile birlikte ByLock kullanıcıları arasında "Çok kullandı", "Az kullandı" veya "Yükledi ama kullanmadı" ayrımının artık yapılmayacağı belirtildi. Listede bulunan herkes için gözaltı yapılacağı, yargılama sırasında mesaj içeriklerine bakılacağı kaydedildi. Bu arada ByLock ile ilgili Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve TÜBİTAK'tan oluşan bir ekibin de rapor hazırlamak için çalışma yaptığı öğrenildi. Bu ekip tarafından hazırlanacak raporun mesaj içerikleri ile ilgili olacağı ileri sürüldü.

AdminAdmin