Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-04-2017 23:00

AÜ'DE TRANSPLANTASYON EĞİTİMİ

TÜRK Nefroloji Derneği tarafından düzenlenen Transplantasyon Yoğun Eğitim Programı, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleşti.

AÜ'DE TRANSPLANTASYON EĞİTİMİ

Organ Nakli Merkezi'nden Prof. Dr. Hüseyin Koçak tarafından verilen eğitime katılan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Ferhan Candan, Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nden Dr. Zeki Aydın, Kilis Devlet Hastanesi'nden Dr. Meriç Oruç, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Dr. Alper Alp, 5 gün süren eğitim programı sonunda edindikleri bilgi ve deneyimlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Eğitime katılan doktorlar, Türkiye'nin enleri başarmış bir organ nakli merkezinde böyle bir eğitimi almış olmanın ayrıcalığını yaşadıklarını kaydetti.


Türk Nefroloji Derneği Transplantasyon Yoğun Bakım ve Eğitim Programı'na eğitimci olarak katılan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Koçak, eğitim programının, nefrologların böbrek naklinde klinik deneyim ve becerilerinin artırılmasında katkısı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Koçak, "Bu tür eğitimler Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış organ nakli merkezleri içinde yer alan 4 merkezde gerçekleştiriliyor. Artan ihtiyaç da göz önünde bulundurularak kurslar, eğitim programları düzenleniyor. Kurslarda, sabah viziti, teorik hazırlık, teorik immünolojisi, cerrahi ve erken dönem cerrahisi, immusupressif ilaçlar konularında bilgi ve becerilerinin artırılması sağlanıyor. Bugün Türkiye'nin en önemli organ nakli merkezlerinde, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nden yetişen hocalar görev yapıyor. Bunun yanı sıra derneğimizin düzenlediği eğitim programlarında bilgi ve becerilerini artıran hekimlerimiz çalıştıkları merkezlerde hastalarına şifa dağıtmaya devam ediyor" diye konuştu.

AdminAdmin