Gündem
Giriş Tarihi : 03-04-2017 23:32

FETÖ'cüleri tahliye eden hakimler açığa alındı

HSYK tarafından, FETÖ'nün medya davasında 21 kişiyi tahliye eden 2 hakim açığa alındı.

FETÖ'cüleri tahliye eden hakimler açığa alındı

HSYK tarafından, FETÖ'nün medya davasında 21 kişiyi tahliye eden 2 hakim açığa alındı. Ayrıca FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 45 hakim ve savcı daha meslekten ihraç edildi.

HSYK tarafından, FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 26'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada, 21 tutuklu sanığın tahliye edilmesine karar veren  İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ile duruşma savcısı geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. HSYK ayrıca, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 45 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

MAHKEME HEYETİ AÇIĞA ALINDI

FETÖ'nün medya yapılanması davasında 21 kişiye tahliye kararı veren Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı, hakimler Barış Cömert ve Necla  Yeşilyurt Gülbiçim, HSYK tarafından açığa alındı.

13 KİŞİYE YENİ SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Tahliye kararı verilen 21 sanıktan 13'ü bir başka soruşturma kapsamında, 8'i ise savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınmıştı.

Davada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Şarkıcı Atilla Ataş, Gazeteciler  Ali Akkuş,  Erkan Acar,  Hüseyin Aydın,  Murat Aksoy, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız,  Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin  Köseli, Cihan Acar,  Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer'in,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme" ve " Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tekrar gözaltına alınmasına karar verilmişti.

SAVCI 21 KİŞİDEN 8'İNİN TAHLİYESİNE İTİRAZ ETMİŞTİ

Öte yandan 8 kişi hakkındaki tahliye kararı için bir üst mahkemeye itiraz eden Cumhuriyet Savcısının itirazını değerlendiren 26. Ağır Ceza Mahkemesi,  Ahmet Memiş,  Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma  Ulus,  Habib Güler,  Halil İbrahim Balta,  Büşra Erdal ve Muhammed Sait Kuloğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

8 şüpheli, cezaevi çıkışında yakalama kararı gereğince hakim karşısına çıkarılmak üzere gözaltına alınmıştı.

AdminAdmin