Sivas
Giriş Tarihi : 21-03-2017 13:17

Âşık Veysel Şatıroğlu Mezarı Başında Anıldı

Ünlü Halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 44. yılında doğum yeri olan Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

Âşık Veysel Şatıroğlu Mezarı Başında Anıldı


Anma programına; Vali Davut Gül, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sinan Şen, ilçe protokolü, Âşık Veysel'in torunu Selahattin Şatıroğlu, Âşık Veysel MYO öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.


Anma programında konuşan Vali Davut Gül, Âşık Veysel’in "dostlar beni hatırlasın" dediğini anımsatarak, dostlarının onu hatırladığını ve Türkiye'nin her yerinde bugün herkesin dünyaca ünlü ozanını konuştuğuna inandığını dile getirdi. Gül, "Âşık Veysel’in konuşulmasının sebebi Âşık Veysel’in memleket, toprak sevgisi, vatan sevgisi, kardeşlik duygusudur. Âşık Veysel, hiçbir zaman ötekileştirmedi, hep kucakladı hep bütünleştirici davrandı ve hep kardeşlik ruhuyla yazdı. 44. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz." dedi. 


Daha sonra Vali Gül, Âşık Veysel'in mezarına karanfil bırakarak, dua etti.


Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra Âşık Veysel Müzesi'ni gezdi. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Şarkışla ilçesi Yıldırım Mahallesi'ndeki evinde tedavi gören Âşık Veysel'in 6 çocuğundan 84 yaşındaki Ahmet Şatıroğlu'nu da ziyaret eden Vali Gül, hastaya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

AdminAdmin