Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-03-2017 23:06

MAHKEMEDEN ÖNEMLİ KARAR

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Görev yapan Türk Sağlık-Sen üyesi Odyometri teknikerinin memuriyetten önce 8 yıl şirket ortaklığı süresinin derece ve kademe ilerlemesine eklenmesi için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine Türk Sağlık-Sen tarafından dava açıldı.

MAHKEMEDEN ÖNEMLİ KARAR

Davayı görüşen Sivas İdare Mahkemesi verdiği kararda kişilerin memur olarak atandıkları hizmet sınıfı ile meslekleri arasında bağlantı kurulmak suretiyle memuriyetten önce özelde geçen sürelerin kademe-derece ilerlemesinde dikkate alınacağının açık olduğu vurgulandı.

Mahkeme kararında söz koşunu odyometri teknikerinin ortak olduğu şirketin iştigal alanında işitme ve denge testi Yapmak olduğu vurgulandı.  Odyometri teknikerinin şirket hissesinin küçük olması nedeniyle daha çok emeğini ortaklık payı olarak koyduğu belirtilerek bu şirkette fiilen odyometri teknikeri olarak çalıştığının kabul edilmesi gerektiğine hükmedildi. Mahkeme odyometri teknikerinin  şirket ortağı olarak geçirdiği sürelerin kademe-derece ilerlemesinde dikkate alınmaması işleminin hukuka uyarlılığının bulunmadığına karar vererek iptal etti. 

AdminAdmin