Sivas
Giriş Tarihi : 19-03-2017 18:59

BAŞBAKAN SİVAS'TAYDI…

16 Nisan referandumu öncesinde mitingler düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım Sivas’ta da miting düzenledi.

BAŞBAKAN SİVAS'TAYDI…

Binali Yıldırım, “FETÖ, PKK, YPG, PYD bütün bölücüler, bütün teröristler kol kola girmişler; ‘Hayır’ kampanyası yapıyorlar. Bu koroya maalesef dost bildiğimiz Avrupa ülkeleri de katıldı. İtleriyle, atlarıyla, ırkçılarıyla, hayırcılara destek verdiler. 16 Nisan’da öyle bir gür sesle ‘Evet’ diyeceksiniz ki; sesiniz Rotterdam’dan duyulacak.” dedi.



16 Nisan referandumu öncesinde mitingler düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım Sivas’ta da miting düzenledi. Düzenlenen mitinge il protokolü tam kadro katılırken Belediye Başkanı Sami Aydın’da halka hitap etti. 




Burada konuşan Başkan Aydın, “Biz Sivaslılar; her zaman vatanının, bayrağının ve devletinin yanında olan bu yiğit millet, yine tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan diyecektir. Sivaslılar olarak tarihimizin en yüksek oy oranlarıyla her seçimde AK Partiye güvendiniz, oy verdiniz. 2004 yılında haktan ve adaletten vazgeçmeden Sivas’ın gelişmesi ve güzelleşmesi için çalışacağımızın sözünü vermiştik. Allah şahittir ki; sizlere verdiğimiz sözden bir adım geri atmadık, atmayacağız. Dün ne söylediysek bugün de aynısı söylüyoruz, boş vaatlere gerek yok; ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz.” ifadelerini kullandı.




Başkan Aydın, “Bu projelerin hepsi yapılır, hepsi hayata geçer. Sizler vatan için, bayrak için, ezan için, 15 Temmuzda istiklâl ve istikbalimiz için, dimdik durdunuz ya; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaretiyle meydanlara inen milyonlar; namluların, tankların karşısına dikilme cesaretinde bulundu. Birilerimiz şehit oldu, birilerimiz gazi… O kahramanların ve sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Bu meydandan bizler ne zaferlerle çıktık. Selçuklular, Osmanlılar, bu şehri yurt edindiler. Mustafa Kemal Atatürk bu meydandan da yola çıktığı Kurtuluş Savaşı’nda yenilmedi, bu meydandan yola çıkarak cumhuriyetimizi kurdu. Bu millet başka bir millet; bugün bu meydandaki kalabalığı görünce tabii ki; 15 Temmuz’u hatırlıyor insan, aylar önce bu meydanı sizler hainlere, ülkemize ihanet edenlere bırakmadınız. Milletin adamı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK kadrolar bu meydanda hiç yenilmedi. Başımızı hiç öne eğdirmediniz. Buradan çıktığımız hiçbir mücadelede mağlup olmadık, çünkü bu meydanda mücadeleye çıkanlar milletin kendisiydi.” Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ne diyor. Arkasında “Sivas olanın sırtı yere gelmez.” dedi.




Başkan Aydın, son olarak AK Parti dışında bulunan MHP’li, Saadet Partili, BBP’li, CHP’li vatansever kardeşlerime Sesleniyorum; “Bu bir parti meselesi değil, bu memleket meselesi bu referandum da oyunuz “evet” olsun.” İfadelerine yer verdi.




ESKİ 4 EYLÜL STADI PARK OLUYOR...

Sivas mitinginde Sivaslılara çok sayıda müjde veren Başbakan Binali Yıldırım ilk olarak TOKİ’ye verilen eski stadyum yerinin ‘Şehir Parkı’ olacağını söyledi. Belediye Başkanı Sami Aydın öncülüğünde STK’ların da birleştiği eski stadyum yerine ‘Şehir Parkı’ yapılması noktasında Başbakan Yıldırım, açıklama yaparak alanın şehir parkı olacağını söyledi.



SİVAS LİMANLARA BAĞLANIYOR...

Sivas’ı limanlara bağlayacak olan Akdeniz-Karadeniz yolu hakkında da açıklama yapan Yıldırım, “Sivas’ı Karadeniz’e bağlayacak olan yolda çalışmalar sona yaklaştı. Geminbeli geçidini kısa süre içerisinde açacağız.” dedi.



‘HIZLI TREN’İN SESİ DUYULUYOR

Ankara Sivas arasını 2 saate indirecek olan Hızlı tren konusunda da açıklama yapan Yıldırım, “Hızlı trenin sesi Sivas’a gelmeye başladı. Kısa süre içerisinde Sivas-Ankara Hızlı Tren Hattı tamamlanacak sonrasında bu hat Erzurum-Kars ve Can Azerbaycan’a ulaşacak.” ifadesini kullandı. 

YILDIZDAĞI SICAK ÇERMİK BAĞLANTI YOLU
Sivas’ın turizm potansiyelini artıracak olan Sıcak Çermik ve Yıldız Dağı bağlantı yolu da programa alındı, bu yol da hizmete girecek. Yıldırım, “Cumhuriyet Üniversitesi’nde yeni bir fakülte sözü vererek; Hukuk Fakültesi de açılacak.” dedi.



MEVLÂNA TÜNELİ...

Sivas’ın ulaşım sorununu ortadan kaldıracak önemli çalışma olan Mevlâna Tüneli’ne de değinen Yıldırım, temelini attığımız tünelin bu yıl hizmete gireceğini söyledi.

KIZILIRMAK PROJESİ...
Sivas’a çağ atlatacak olan Belediye Başkanı Sami Aydın’ın projesine de değinen Başbakan Yıldırım, Kızılırmak projesi hayata geçiyor, bu projeyle Sivas’ın çehresi değişecek.” şeklinde konuştu. 



Son olarak referandum hakkında açıklamalar yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün şer güçler, tam bir iş birliği içinde Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmaya çalışıyorlar. Onların ‘Hayır’ dedikleri nedir, biliyor musunuz? Onlar güçlü, kalkınmış, ekonomisi büyümüş bir Türkiye’ye ‘Hayır’ diyorlar. FETÖ, PKK, YPG, PYD bütün bölücüler, bütün teröristler kol kola girmişler; ‘Hayır’ kampanyası yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemizi engellemeye çalışıyorlar. Biliyorlar ki bu sistem gelince artık rahatça cirit atamayacaklar.” diye konuştu.

AdminAdmin