Sivas
Giriş Tarihi : 15-03-2017 22:03

Büyük çoğunluk, parti kararının yanında

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici´nin, 16 Nisan´daki referandumda “evet” oyu kullanacaklarını açıklaması üzerine BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut bir basın toplantısı düzenleyerek karara tepki göstermiş ve “Genel merkezimizin vebaline ortak olmayacağız” demişti.

Büyük çoğunluk, parti kararının yanında

İl teşkilatının açıklamasını değerlendiren Destici, “Bu arkadaşlarımızın açıklaması o gün olayın sıcaklığıyla yapılmış bir açıklamadır. Şu anda biz Sivas´taki kardeşlerimizle de  görüşüyoruz. Büyük bir çoğunluğu partimizin aldığı kararın yanındadırlar ve ‘evet´ çıkması için de gayret göstereceklerdir” diye konuştu.

BULUT, DESTİCİ´Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici´nin, 16 Nisan´daki referandumda “evet” oyu kullanacaklarını açıklaması üzerine Sivas il teşkilatı basın toplantısı düzenleyerek karara tepki göstermişti. Parti binasında basın mensuplarının karşısına geçen BBP İl Başkanı Uğur Bulut, Genel Başkan Destici´yi kararından ötürü eleştirmişti.

“YAZICIOĞLU´NUN YETİMLERİYİZ”

Bulut, 11 Mart tarihinde yaptığı basın toplantısında “16 Nisan´da ‘hayır´ oyu verecekler de bizim, ‘evet´ oyu verecekler de bizimdir. Yıllar boyu aynı çilelere ram olmuş, aynı sıkıntıları hep birlikte çekmişlerdir. Partimizin içine fitne sokulmaya çalışılıyor. Biz, bu fitneye asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Son günlerde evet-hayır ekseninde yapılan tartışmalar bizleri ziyadesi ile üzmüş ve yıpratmıştır. Bizler her daim partimize sahip çıkacağız. Gün, partimizin birlik günüdür. Gün, partimize sahip çıkma günüdür. Ancak Genel Başkanın aldığı kararı taşıyamayacağımız ortadadır. Sivas teşkilatları olarak genel merkezimizin vebaline ortak olmayacağız. Bizce orucunu bozanlar kefaretini ödemelidirler. Bizler, bu kefarete ortak olmayacağız. Çünkü biz Muhsin Yazıcıoğlu´nun yetimleriyiz. Büyük Birlik Partisi Sivas İl Teşkilatları olarak bundan böyle hiçbir polemiğin içerisine girmeyeceğiz. Kamuoyuna ve dava arkadaşlarımıza ilanen duyurulur. Büyük Birlik Partisi´nin selameti ve Türkiye´nin muhafazası her şeyden önemlidir” ifadelerini kullanmıştı.

“OLAYIN SICAKLIĞIYLA YAPILMIŞ BİR AÇIKLAMADIR”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici´ye dün katıldığı bir televizyon programında Sivas il teşkilatının yapmış olduğu açıklama soruldu. Destici, “Bu arkadaşlarımızın açıklaması o gün olayın sıcaklığıyla yapılmış bir açıklamadır. Şu anda biz Sivas´taki kardeşlerimizle de  görüşüyoruz. Sivas´taki kardeşlerimizin de büyük bir çoğunluğu şu anda partimizin aldığı kararın yanındadırlar ve ‘evet´ çıkması için de gayret göstereceklerdir. Bunların başında da mesela bizim Sivas eski Belediye Başkanımız şu anda da Genel Başkan Yardımcısı olan Doğan Ürgüp geliyor. Hakeza diğer ilçe başkanlarımız var. Dolayısıyla benim teşkilatımın içerisinde bugüne kadar evet-hayır düşüncesini özgürce bütün arkadaşlarımız belirtmişlerdir. Bundan sonra partimiz artık kurumsal bir karar açıklamıştır ve dolayısıyla bütün arkadaşlarımıza düşen bu kurumsal kararın yanında durmaktır” dedi.

“İHRAÇ, BİZDE EN SON KULLANILAN  YÖNTEMDİR”

Genel Başkan  Destici, “Tabii biz düşüncesini ifade etti diye hiçbir arkadaşımızı dışlamayız, hiçbir arkadaşımızı görevden almayız. İhraç bizde en son kullanılan bir yöntemdir. Çünkü biz alelade seçimlere girip çıkmak için kurulmuş bir siyasi parti değiliz. Bizim bir fikrimiz davamız var. Biz arkadaşlarımızı kazanmaya ve içeride tutmaya gayret gösteririz. Ama neticede her şeyin bir sınırı vardır. Arkadaşlarımız o sınırı bilirler” değerlendirmesinde bulundu.

AdminAdmin