Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-03-2017 12:33

SİVAS POLİSİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDEN HAMİLE İHTİMALİ OLAN KIZLARIN LİSTESİNİ İSTEDİ

Geçtiğimiz günlerde bulunan çocuk cesedinin ardından harekete geçen polis ekipleri, çocuğun annesini bulmak için Cumhuriyet Üniversitesine resmi yazı gönderdi. Gönderilen resmi yazıda çöpte bulunan çocuk cesedinin annesi olma ihtimali olan annelerin listesi istendi. İşte yaşanan olayın detayları.

SİVAS POLİSİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDEN HAMİLE İHTİMALİ OLAN KIZLARIN LİSTESİNİ İSTEDİ

Sivas’ta geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, Sivas’ta çöp konteynerinde bir çocuk cesedi bulundu. Olay ile ilgili polis tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Sivas Üniversitesinden bir istekte bulundu.

Emniyet, savcılığın da olur vermesi üzerine cesedin bulunduğu hafta devamsızlık yapan ve bahar dönemi öncesinde kayıt yaptırmayan, daha sonrasında dilekçe ile kayıt yapan kız öğrencilerin listesini üniversiteden istedi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü’nden, soruşturma kapsamında  Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına geçtiğimiz günlerde Asayiş Şube Müdürü İzzet Türk imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Buluntu bebek cesedi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Üniversitesi’nin tüm bölümlerinde öğrenim görmekte olan kız öğrencilerden 2016-2017 güz döneminde kayıt yaptırarak okula devam etmekte olan ancak bahar döneminde kayıt yaptırmayan ve daha sonra dilekçe vererek kayıt yaptıran öğrencilerin listesi ile 20 Şubat 2017 Pazartesi günü ile 24 Şubat 2017 Cuma dahil olmak üzere derslerine devamsızlık yapan kız öğrencilerin tam listesinin isim, soy isim, kimlik numarası ve bölüm bilgileri ile varsa 22 Şubat 2017 tarihi öncesinde hamile olma ihtimali görülen öğrencilere ait bilgilerin incelenmek üzere Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’nden istenmesini arz ederim”

Bu yazı üzerine Cumhuriyet Savcısı Sümeyra Doğru, olur verdi ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne yazı gönderildi. Fakültelerin Emniyet’in belirlediği kriterlere göre listeleri hazırladığı alınan bilgiler arasında.

AdminAdmin