Kış Olimpiyatları
Giriş Tarihi : 18-02-2017 22:34

TÜRKİYE EYOF'TA AVRUPA'NIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenen 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin (EYOF 2017) organizasyonu, sporcu ve katılımcıları memnun etti.

TÜRKİYE EYOF'TA AVRUPA'NIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

Toplam 34 ülkeden 675 sporcunun katılımıyla Türkiye'de ilk kez yapılan EYOF'un kış organizasyonu, çekişmeli mücadelelerin yanı sıra renkli görüntülere de sahne oldu.

Organizasyona ilgi gösteren vatandaşlar, müsabakaların düzenlendiği salon ve pistlere giderek sporculara destek olmaya çalıştı. Türk halkının ilgisiyle karşılaşan Avrupalı sporcuların ve yetkililerin memnuniyeti, açıklamalarına da yansıdı.

Büyükelçi Faber: "Güvenlik yönünden problem yaşamadık"

EYOF'a katılan sporcu ve yetkililer, organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Georges Faber, Erzurum'un çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığına işaret ederek, tesis anlamında kentteki buz salonlarına hayran kaldıklarını söyledi.

Türkiye'nin son zamanlarda terör nedeniyle zor günler geçirdiğini dile getiren Faber, "Terör, tüm ülkelerin problemi. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri olarak terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız. Türkiye'ye terör olaylarını hiç düşünmeden geldik ve güvenlik yönünden hiçbir problem yaşamadık. Türkiye gereken misafirperverliği gösterdi." diye konuştu.

Büyük Britanyalı Krahelski: "Çok memnun kaldık"

Büyük Britanyalı kayakçı Alicja Krahelski, Türkiye'nin, organizasyona başarıyla ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

EYOF için geniş güvenlik önlemleri alındığını gördüklerini ifade eden Krahelski, "Her şey zamanında yapıldı. Çok memnun kaldık. Buradaki her şeyi çok sevdik. Alp disiplini ve buz hokeyi başta olmak üzere tüm yarışmaları izlemekten keyif aldık. Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Aynı ülkeden Ryan Brown ise EYOF'a büyük beklentilerle geldiklerini ve gördükleri ilgi karşısında memnun kaldıklarını anlattı.

Türkleri çok sevdiklerini aktaran Brown, "Oldukça sıcakkanlılar. Sadece Türkiye'den değil diğer ülkelerden de arkadaşlar edindim. Burada olmaktan çok mutluyum. Yemekleri çok beğendim. Bulunduğumuz otel ve kaldığımız yerde çok güzel yemekler yedik." ifadelerini kullandı.

Slovakyalı Demeter: "Yarışmalar iyi bir ortamda geçti"

Slovakyalı antrenör Boris Demeter de genel anlamda organizasyonu çok beğendiklerini, ulaşım konusunda bir iki küçük problem dışında her şeyden memnun kaldıklarını ifade etti.

Özellikle hastane ve sağlık hizmetlerinin çok iyi olduğunu aktaran Demeter, "Alp disiplini yapıyoruz. Dağ, kondisyon açısından son derece elverişliydi. Yarışmalar rekabetli ve iyi bir ortamda geçti. Organizasyondan beklediğimiz madalya durumuna tam olarak ulaşamadık. Biraz şansız olduğumuzu düşünüyorum. Bu branşta şimdiye kadar bir bronz madalyamız var." şeklinde görüş belirtti.

Yunanistanlı antrenör Thanos Kotloumpasis ise beklentilerin üzerinde, iyi bir organizasyon yönetimi gördüklerini söyledi.

Tesislerin çok güzel ve kayağa elverişli olduğuna dikkati çeken Kotloumpasis, sporcularının ve kendisinin Türkiye'de kayak yapmaktan büyük keyif aldığını aktardı.

Bulgar Radanova: "Türkiye'yi çok seviyoruz"

Bulgaristan Milli Takımı Sürat Pateni Antrenörü Evgenia Radanova, organizasyonda yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Bulgaristan'ın 19 sporcu ile EYOF 2017'ye katıldığını anımsatan Radanova, şunları kaydetti:

"Gençler için çok güzel bir organizasyon oldu. Çeşitli ülkelerden gelip birlikte çok güzel vakit geçirdiler, güzel anılar paylaştılar. Komşu ülke olduğumuz için Türkiye'yi çok seviyoruz. Türkiye'de terör olduğunu düşünüp organizasyona katılmayan ülkeler, gelmedikleri için üzülmüş olacaklar. Çünkü güvenlik çok iyi. Türkiye'de hiçbir problem yok."

Rus Kuskova: "Hiçbir problem yaşamadık"

Kayaklı koşuda altın madalya kazanan Rus sporcu Kristina Kuskova, "Burada olduğum için çok mutluyum. Birinci olmaktan gurur duydum." dedi.

Türkiye ve Erzurum'u çok sevdiklerini söyleyen Kuskova, "Türkiye'de bu yarışların olması ve Türkiye'nin misafirperverliğinden dolayı çok mutlu oldum. Tesisler, hava ve buradaki atmosfer çok güzel. Hiçbir problem yaşamadık. Her şey için çok teşekkür ediyorum. Türk insanı çok iyi dost ve arkadaş canlısı. Türkiye'yi ve Erzurum'u çok sevdik ve beğendik." şeklinde konuştu.

Fransız sporcu Juri Roux Laurence de organizasyonda Türk yetkililerin büyük desteğini aldıklarını vurguladı. Kentteki tesislerin çok güzel olduğunu aktaran Laurence, "Türkiye'de kayak daha heyecan verici. Organizasyonda özelikle gönüllü çalışan arkadaşlar çok ilgiliydiler. Erzurum'a ve Türkiye'ye çok teşekkür ederiz, gerçekten çok iyi bir misafirperverlik gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Azizoğlu: "Erzurum'dan dünyaya güzel bir selam oldu"

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da EYOF 2017'nin başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

 

Katılımcıların çok memnun kaldığını aktaran Azizoğlu, "Yarışmalarımız çok güzel ortamda, dostane, kardeşçe geçti. Erzurum'dan dünyaya güzel bir selam oldu. Misafirlerimiz çok memnun. Hava şartları da çok güzeldi. Misafirlerimizin da güzel anılarla Erzurum'dan ayrılacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin