Kış Olimpiyatları
Giriş Tarihi : 17-02-2017 09:49

CURLİNG KIZLARDA FİNALİN ADI TÜRKİYE - RUSYA

Curling kızlar yarı final müsabakalarında Türkiye, Polonya'yı yenerek adını finale yazdırdı. Rusya ise Norveç'i mağlup ederek Türkiye'nin altın madalya mücadelesinde rakibi oldu.

CURLİNG KIZLARDA FİNALİN ADI TÜRKİYE - RUSYA

Avrupa Gençlik Olimpik Festivali’nde (EYOF) bugün beşinci ve son güne girilirken sabah saatlerinde kızlarda curling yarı final müsabakaları oynandı. Türkiye kızlarda Polonya'yı 7-6 mağlup etti. Rusya ise Norveç'i 10'a 5 yenerek adını finale yazdırdı.

Türkiye son anda

Kızlar Curling mücadelesinde Türkiye ile Polonya arasında oynanan maçta ilk end'de Türkiye 1 sayı buldu ve bu sayıya Polonya ikinci end'de 4 sayıyla cevap verdi. Türkiye üçüncü end'de 3 sayı kaydetti ve durumu eşitledi. Dört ve beşinci endde Türkiye'nin birer sayısına, altı ve yedinci end'de Polonya'da birer sayıyla yanıt verdi. Heyecan dolu müsabakada Türkiye sekizinci end'de bulduğu tek sayıyla finale yükseldi.

Rusya bildiğimiz gibi

Curling kızlarda oynadığı tüm maçlarda rahat galibiyetler alan Rusya, Norveç'e karşı da zorlanmadı. İlk end'de Norveç'in sayısına cevap veremeyen Rusya, üçüncü ve dördüncü end'de bulduğu 5 sayının avantajını korudu ve Norveç'i 10'a 5'lik skorla yenerek finale adını yazdırdı.

Türkiye ile Rusya arasında oynanacak kızlar curling final müsabakası Curling Arena'da saat 14.30'da başlayacak. 

AdminAdmin