Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-02-2017 22:56

BAŞKAN DEMİRKAYA, DEKAN BULAT’I ZİYARET ETTİ….

İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Demirkaya Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat ve Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanı Arş.Gör. İbrahim Arslan ile Kardan Erzurum sokağında bir araya geldi.

BAŞKAN DEMİRKAYA, DEKAN BULAT’I ZİYARET ETTİ….

Atatürk Üniversitesi kampusunda, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 2017 Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOF) için yapılan 'Kardan Erzurum sokağı' ile 'buzdan heykeller', Gezenleri hayran bırakan kar ve buz eserleri büyük ilgi görmeye devam ediyor.

 

Atatürk Üniversitesi kampüsündeki Gençlik ve Bilim Anıtı'nın arkasındaki meydana dökülen 350 kamyon karın yanı sıra, Palandöken Kayak Merkezi'nden getirilen suni kar yapma makinesi ile kar üreten Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümü öğrenci ve öğretim üyeleri, Dekan Prof. Dr. Mustafa Bulat gözetiminde 5 bin yıllık şehrin tarihi özelliklerini adeta bir sokakta topladı. Erzurum kültürünü yansıtan tarihi Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Saat Kulesi, eski Erzurum evleri, kalenin surları, çeşme, hamam gibi tarihi eserlerin yanı sıra, buzdan da Erzurum'un simgeleri haline gelen semaver, soba, çaydanlık, kayakla atlama kulesi, gaz lambası, kayakçı gibi heykelleri hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 25 dereceye düştüğü gece ve gündüz demeden vardiyeli olarak çalışıp kısa zamanda yaptılar.


Demirkaya Dekan Prof. Dr. Mustafa Bulat ve ekibini tebrik ederken, Bulat'ın Türkiye genelinde görev yapan birçok heykeltraş öğretim üyesinin hocası olduğu biliniyor.


Ziyaret sırasında Bulat'ın Sivas Cumhuriyet Üniversitesini yakından takip ettiği, gözlemlediği, bilgiler aldığı dikkatlerden kaçmadı.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yer alan Dekan Bulat'ın bazı eserlerinin yeni üniversite yönetimi tarafından yer değiştirildiği de öğrenildi.




AdminAdmin