Kış Olimpiyatları
Giriş Tarihi : 13-02-2017 22:11

EYOF 2017 ERZURUM'DA İLK GÜN

Erzurum'da düzenlenen 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin ilk gün mücadeleleri sona erdi.

EYOF 2017 ERZURUM'DA İLK GÜN

EYOF 2017 Erzurum'un il gününde (13 Şubat) altı farklı branşta 14-18 yaş arası sporcular bireysel ve takım müsabakalarında mücadele etti. 

Türkiye’nin EYOF tarihindeki ilk madalyası

Palandöken'de düzenlenen Snowboard Paralel Büyük Slalom yarışında Aydan Karakulak, Türkiye'nin organizasyon tarihindeki ilk madalyasını kazandı. 

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışlarda erkeklerde Rusya’dan Dmitry Loginov, kızlarda ise yine Rusya'dan Elena Boltaeva birinci oldu.

Kızlarda ikincilik Rus Anastasia Kurochkina’nın olurken üçüncülük mücadelesi iki milli sporcumuz Aydan Karakulak ve Zehra Gözdenur Geneşke arasında geçerken bronz madalya Aydan Karakulak'a gitti.

Türkiye'nin curling’deki ilk zaferi

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali kızlarda curling grup müsabakaları ilk gününde Norveç ile karşı karşıya gelen Türkiye 11-9’luk skorla galip oldu. 

İlk end'e avantajlı başlayan Norveç'e karşı Türkiye, dörder sayı topladığı iki end ile karşılaşmanın henüz başında büyük bir avantaj yakaladı. Yedinci ve sekizinci end’lerde toplam beş sayı kazanan Norveç, mücadeleyi uzatmaya götürdü. Uzatmada son taş avantajını iyi kullanan Türkiye karşılaşmayı 11-9 skorla kazandı. 

Grup mücadeleleri 16 Şubat Perşembe’ye kadar devam edecek. Madalyalar ise 17 Şubat Cuma günü sahiplerini bulacak.
Kayaklı koşuda ilk gün

EYOF 2017 Erzurum Kandilli Kayak Merkezi'nde bugün sabah saat 10.30'da kızlar 5 km'de kayaklı koşu yapıldı. Erkekler 7,5 km koşusu ise saat 12.00'da başladı. 

Slovenyalı sporcu Anja Mandjelic Kandilli Kayak Merkezi'ndeki yarışın ilk 2,5 km'lik kısmını 6:30.07’lik derecesiyle tamamlarken, ikinci 2,5 km'lik bölümde ise 7:18.62’lik derece yaptı ve 5 km'lik etabın tamamında 13:49.3 derecesiyle birinci oldu. Kızlar kayaklı koşuda ikinciliği 14:04.9'luk derecesiyle Rusya Federasyonu'ndan Elena Kucheva göğüslerken, üçüncü ise yine Rusya’dan14:17.9'luk derecesiyle Aleksandra Trofimova’nın oldu. Kayaklı koşu 5 km'de yarışan tek Türk sporcu olan Ayşenur Duman ise 15:48.4'lük derecesiyle 29'uncu sırada yer aldı.

Kızlarda olduğu gibi erkekler kayaklı koşu parkurunun tırmanışlarında sporcular zorlandılar. Miska Poikkimak, 17:51.4'lük derecesiyle mücadeleyi birinci olarak tamamladı. İskandinav sporcuyu Rusya’dan Andrei Nekrasov 17:56.7'lik derecesiyle takip etti. Erkekler kayaklı Koşuda Finlandiyalı Petteri Koivisto 18.25.9'luk derecesiyle üçüncü oldu. Türk sporcular Hamit Aydın 20'nci, Yusuf Emre Fırat ise 28'inci oldu. 

Alp dsiplininde Rusya iyi başladı

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde Alp disiplini büyük slalom yarışlarının kızlarda birincisi Rusya’dan Rinata Abdulkaiumova oldu. 

Türkiye adına yarışan Dila Çakmak ilk etapta yaşadığı düşüşle yarışları tamamlayamazken, ilk yarışı 37. sırada tamamlayan Sıla Kara ikinci etapta diskalifiye oldu. Lara Pelin Tamer ise yarışları 48. sırada tamamladı.

Buz hokeyinde ilk gün

Türkiye ve Rusya Federasyonu buz hokeyi grup müsabakasında karşı karşıya geldi. Karşılaşma Rusya’nın 42-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın sonunda Türkiye Milli Takımı adına en iyi oyuncu Fahri Celepli seçilirken Rusya’nın en iyi oyuncusu 30 numaralı formasıyla Makar Chufarov oldu.

Zagitova'dan kusursuz performans

Yenişehir’deki Buz Pateni Salonu’nda gerçekleşen kısa program yarışmalarında 21 kız sporcu piste çıktı.
Sabah seansının ilk bölümünde buz pistine çıkan Rus sporcu Alina Zagitova, kusursuza yakın performansıyla ilk sırada yer aldı. 14 yaşındaki Rus sporcu, jüriden 58.30 puan aldı.

Buz patenine çıkan ilk isim olan Ukraynalı Anastasia Gozhva, 50 puan barajını geçen iki sporcudan biri olurken, ufak bir denge kaybı yaşamasına rağmen 50.01 puanla ikinci sırada yer aldı.

EYOF 2017 Erzurum’da Türkiye’yi temsil eden Ekin Saygı, Chopin’den Nocture eşliğinde sergilediği performansıyla 30.61 puan alarak 16’ncı sırada kendine yer buldu.

Milli sporcu Başar Oktar, seyircinin büyük desteğiyle büyüleyici bir performans sergileyerek 60 puan barajını geçen üç sporcudan biri oldu. 

Sirtaki eşliğinde buz pistine çıkan Rus Petr Gumennik, seyirci de performansına dahil edince kısa programda 68.27 olan kişisel en iyi derecesinin çok yakın bir puan aldı. 14 yaşındaki Rus sporcu, jüriden aldığı 67.56 puan ile kısa programı ilk sırada tamamladı.

Erkeklerde ikinci sporcu olan İtalyan Daniel Grassl, Erzurum’da kısa programdaki en iyi puanını elde etti. 14 yaşındaki sporcu, 56.10 olan kişisel en iyi derecesini, 62.20 puana çıkararak artistik patinaj kısa programı ikinci sırada tamamladı.

AdminAdmin