Kış Olimpiyatları
Giriş Tarihi : 13-02-2017 22:06

TÜRKİYE'DEN İLK MADALYA

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) Snowboard Paralel Büyük Slalom yarışında madalyalar sahiplerini buldu. Aydan Karakulak, Türkiye'nin organizasyon tarihindeki ilk madalyasını kazandı.

TÜRKİYE'DEN İLK MADALYA

 

Snowboard Paralel Büyük Slalom yarışlarında madalya alan kız ve erkek sporcular belli oldu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışlarda erkeklerde Rusya’dan Dmitry Loginov, kızlarda ise yine Rusya'dan Elena Boltaeva birinci oldu.

İlk kez madalya kazandık

Kızlarda ikincilik Rus Anastasia Kurochkina’nın olurken üçüncülük mücadelesi iki milli sporcumuz Aydan Karakulak ve Zehra Gözdenur Geneşke arasında geçerken bronz madalya Aydan Karakulak'a gitti.

Türkiye’nin adını duyurduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden genç sporcu Karakulak “Bütün gücümle mücadele ettim, Türkiye'nin adını duyurduğum için çok gururluyum” dedi.

Türkiye, Aydan Karakulak’ın kazandığı madalya ile 1991 yılından beri düzenlenen EYOF’ta ilk kez bir madalya almış oldu.

Zehra ve Emre 4. oldu

Kıyasıya mücadelenin verildiği Paralel Büyük Slalom yarışlarında milli sporcularımızdan Zehra Gözdenur Geneşke ve yarışma sırında bir talihsizlik yaşayarak düşen Emre Boydak dördüncü oldu.

Madalya alamadıkları için üzgün olduklarını dile getiren genç sporcular, arkadaşlarının elde ettiği üçüncülükten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Dmitry Loginov ve Elena Boltaeva Palandöken'i çok beğendi

Altın madalyayı kazanan Rus sporcular Dmitry Loginov ve Elena Boltaeva, elde ettikleri birincilik için mutlu olduklarını dile getirdiler ve Palandöken’deki pistleri spor için çok elverişli bulduklarını ifade ettiler.

AdminAdmin