Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-02-2017 13:44

İHRAÇ EDİLECEK AKADEMİSYENLERİ ÜNİVERSİTELER BELİRLİYOR

YÖK Basın Müşaviri, açığa alma, görevden uzaklaştırma ve ihraç talebini üniversiteler iletiyor dedi.

İHRAÇ EDİLECEK AKADEMİSYENLERİ ÜNİVERSİTELER BELİRLİYOR

BBC Türkçe'den Fundanur Öztürk'ün haberine göre YÖK Basın Müşaviri Şener Aslan, YÖK'ün ihraçlarla ilgili bir takibinin olmadığını belirterek, "İhraçlara yönelik tüm inisiyatif üniversitelerde. Kişileri üniversiteler belirliyor" dedi.

Aslan, üniversitelerde ihraç listelerinin hazırlanması sürecini şöyle anlattı: "Üniversitelerdeki terör örgütlerine yönelik bu tip soruşturmaları üniversiteler yapıyor. KHK'larda gördüğünüz A üniversitesinden B profesörünü üniversiteler belirliyor. İlk önce bunların incelemesini, daha sonra soruşturmasını, soruşturma sonrasında açığa alma, görevden uzaklaştırma ve daha sonra da ihraç talebini üniversiteler yapıyor."

YÖK BÜTÜN İNSİYATİFİ ÜNİVERSİTELERE BIRAKTI

YÖK'ün bu yönde bir karar aldığını kaydeden Aslan, "O yüzden biz YÖK olarak bütün bu safhaların üniversitelerde başlatılıp üniversitelerde bitmesi kararı aldık ve o şekilde devam ediyor. KHK'larda gördüğünüz kişiler tamamen üniversitelerinde yapılan inceleme soruşturma sonrasında ihraç edilme teklifi yapılan kişiler" diye konuştu.

İHRAÇ KISTASLARI

Üniversitelerin bir komisyon kurduğunu ve tek değil, farklı kişilerin kararlarıyla ihraca yönelik rapor hazırlandığını belirten Aslan, ihraç kriterlerini de şöyle anlattı: "Birçok kıstas var ve üniversiteler onları değerlendiriyor. Bylock çok önemli bir kıstas ki o ByLock için de derecelendirmeler var. Her kullanıcı değil, aktif olanlar inceleniyor. Bank Asya'da belli dönemki para hareketleri..."

EĞİTİM-SEN ÜYESİ OLMAK KRİTER DEĞİL

Eğitim-Sen üyesi akademisyenler 'hedefte' olmasına rağmen Eğitim-Sen üyesi olmanın kriter olmadığını ileri süren Şener, bunun sadece bir iddia olduğunu savundu.

İhraçlara yönelik itirazlar noktasında inisiyatifin üniversitelerde olduğunu kaydeden Şener, "Hayır, biz neden bu aşamaların nasıl işlediğini takip edelim ki? Hem 'Üniversitelere dokunmayın, YÖK üniversiteleri özgür bıraksın diyorlar, hem de YÖK neden üniversiteleri denetlemiyor' diyorsunuz. Bu tamamen üniversitelerde yürütülen bir süreç" dedi.

AdminAdmin