Sivas
Giriş Tarihi : 13-01-2017 15:19

Sivas'ta 2023 stratejik plan toplantısı

SİVAS'ta Valilik öncülüğünde düzenlenen 2023 Stratejik Plan Toplantısı yapıldı. Toplantıda stratejik planla ilgili hazırlanan çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı.

Sivas'ta 2023 stratejik plan toplantısı

Vali Dr. Hasan Canpolat Salonu’nda yapılan toplantıda stratejik planla ilgili hazırlanan çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı. Vali Davut Gül, yaptığı değerlendirmede, şehrin geleceğine yön vermek için hazırlanacak projelerle ilgili durum değerlendirilmesi yapılması gerektiğini söyledi. Cumhuriyetin 100'üncü yılında kente 100 büyük proje kazandırmak istediklerini ve buna yönelik özel sektör ve yerel yönetimler tarafından hazırlanacak projelerin kamuoyuna tanıtılması gerektiğini vurgulayan Gül, şehrin gelişmesine katkı sunmak için azim ve gayretle çalışacaklarını söyledi. 2023 vizyonu kapsamında ulusal projelerin kente kazandırılması gerektiğinin altını çizen Gül, "Durum tespiti yaparken yapacağımız en önemli işlerin başında ayağımızın yere sağlam basmasıdır. Yapacağımız analiz çerçevesinde, güçlü ve zayıf yönleri belirlemek, bir taraftan da fırsatın ve tehdidin ne olduğunu görmemiz gerekiyor. Bunun için bir yol haritası belirleyerek çalışmalara başlayacağız. Projelerimiz bittiğinde kamuoyunda vatandaşlarımızın güzel bir çalışma yapılmış demesi herkesi mutlu edecektir. Bu kapsamda stratejik plandan ziyade durum analizi yaparak projeleri şehrimize kazandıracağız" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, Sivas'a kazandırılacak projelerin orta ve uzun vadede belirlenmesi gerektiğini söyledi. Şehri bir adım ileri taşımak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydeden Aydın, stratejik planın Sivas için önemli katkıları olacağını dile getirdi. Toplantı sonunda Vali Gül, 2023 stratejik planla ilgili katılımcıların fikir ve önerilerini dinledi.

Öte yandan 'Sivas Kongresinin 100'üncü Yılında 100 Proje' adlı fikir çalışmasına da meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, basın-yayın kuruluşları ve diğer kuruluşların 20 Ocak 2017 tarihine kadar yazılı olarak Sivas Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'ne projelerini verebilecekleri duyuruldu.

AdminAdmin