Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-12-2016 22:32

2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ’NE KİM REKTÖR OLACAK?

Sivas'a kurulacak olan 2. Devlet Üniversitesinin Rektörlüğüne talip olan öğretim üyeleri netleşmeye devam ediyor.

2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ’NE KİM REKTÖR OLACAK?


Sivas’a 2. devlet üniversitesinin kurulması hakkında Haziran ayı içerisinde müjdeyi Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin vermişti.

Milletvekili Bilgin, Sivas Teknik Üniversitesi adı altında 2.devlet üniversitesi Sivas’a hayırlı olsun diyerek o günlerde büyük heyecan yaratmıştı.

2017 bütçe görüşmeleri öncesi kuruluşu gerçekleşmesi beklenen 2. devlet üniversitesi yılbaşı sonrasına kaldığı öğrenildi. Haziran ayının sonuna doğru Sivas’ta kurulacak olan 2. Üniversitenin rektör adaylığı için başvuruda bulunacak adaylar netleşmeye başlamıştı.

Haziran ayı sonlarına doğru Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili olan başarılı Sivaslı bilim adamı Prof.Dr. Sezai Elagöz’ün yeni kurulacak üniversiteye rektör adaylığına talip olacağı öğrenilmişti. Bugünler ise 3 öğretim üyesinin daha adlarının yeni kurulacak üniversiteye Rektör olarak geçtiği haber merkezimize ulaşmaktadır.

Sivas’a yeni kurulacak olan teknik üniversiteye Rektör adayı olacak Prof.Dr. Sezai Elasgöz’un yanı sıra yine Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi olan Prof.Dr. Burhan Selçuk, Prof.Dr. Halil İbrahim Acar ve Prof.Dr. Ertan Buyruk’un adlarının geçti edinilen bilgiler arasında.

Yeni kurulacak üniversitelere Rektörlük için talip olan adaylar arasında Yükseköğretim Genel Kurulunda (YÖK) yapılan seçim sonucunda belirlenen üçer adayın Cumhurbaşkanlığı makamına arz edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından atama gerçekleştirilecektir.

AdminAdmin