Sivas
Giriş Tarihi : 21-12-2016 21:24

2017 YILINA 3 DEV PROJE

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan tesislerin ilimize hayırlı olmasını temenni etti.

2017 YILINA 3 DEV PROJE

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, bugün açılışı yapılacak olan yatırımlarla ilgili bir mesaj yayımladı. Önceki gün açılışı yapılan Avrasya Tüneli’ne de değinen Şahin, “Bu kalkınma hamlelerimiz içerisinde bugün Avrasya Tüneli açıldı ve dünyaya ilham veren bir projeye imza attık. Aynı şekilde önümüzde ki perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'da ki toplu açılış töreni ile ülkemizde birçok büyük yatırımı hizmete sunacaktır” dedi.

Sivas’ta da DSİ tarafından yapımı tamamlanan 13 kalem büyük yatırım olduğuna değinen Şahin, “Divriği ilçesi ve Civarı içme suyu isale hattı, Gürün İncesu Barajı, Merkez Hayranlı Göleti, Gürün İncesu Sulaması, Kangal Hüyüklüyurt Göleti Sulaması, Yıldızeli Gündoğan Göleti Sulaması, Yıldızeli Kaman Göleti Sulaması, Yıldızeli Yakupoğlan Göleti Sulaması, Divriği Yılanlıçay Regülatörü ve Sulaması, Gürün Sarıca Regülatörü ve Sulaması, Merkez Zengi Regülatörü ve Sulaması ve 9 adet Müteferrik Tesis Cumhurbaşkanımız tarafından perşembe günü hizmete açılaşacaktır. İlimize hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

DSİ tarafından 2003’ten bu tarafa yapılan yatırımları da aktaran Şahin şöyle devam etti:

“2003 yılından bu güne kadar 4 adet içme suyu tesisi tamamlanmış olup, Sivas il merkezi için yılda 38,81 milyon m3 ve Divriği ilçe merkezi için 1,99 m3 içme suyu temin edilmiştir. 2003 yılından önce 21 adet baraj ve gölet daha tamamlanmış olup ilave 390 milyon m3 su depolanmıştır. 2003 yılından önce inşa edilen 25 adet sulama tesisi ile 204.790 dekar alan sulamaya açılmışken, 2003 yılından bu güne kadar 40 adet sulama tesisi daha tamamlanmış olup, 422.480 dekar alan daha sulamaya açılmıştır. 2003 yılından önce 53 adet dere ıslahı yapılmışken, 2003 yılından bu güne kadar 142 adet daha dere ıslahı tamamlanmıştır. 1071 Gölet projesi kapsamında Sivas ilinin 38 adet projesi bulunmaktadır. Bu projelerin sulama alanı 179.930 da ve depolama hacmi ise 73 milyon m3 tür. Bunlardan 5 âdeti tamamlanmış olup, 14 adetinin inşaat çalışması ise devam etmektedir. Dolayısıyla DSİ’nin yatırımların ve Bakanlık ve Kuruluşlardan Sivas hak ettiği payı almaktadır.

İnşaatı önceki yıllarda yapılmış olan aradan geçen zaman içerisinde beton kanalları büyük oranda tahrip olmuş olan ve yeterince sulama hizmeti veremeyen, beton kaplamalı açık kanallı sulama sistemi olan 178.590 dekar sulama alanına sahip 7 adet sulamanın rehabilitasyonuna ait planlama ve proje yapımı çalışması devam etmektedir. Bu projeler, yüksek basınçlı kapalı borulu sistemlere dönüştürülecektir. Bunun maliyeti ise yaklaşık olarak 270 milyon TL’dir.

2017 YILINA 3 DEV PROJE

DSİ tarafından 2017 yılına 3 adet büyük projenin teklif edildiğini belirten AK Parti İl Başkanı Şahin, bu projeler ile 127.300 dekar alanın sulanacağını ve 71 milyon m3 su depolanacağını ifade etti.

Bu projelerin yatırım bedelinin 565 milyon TL olduğunu aktaran Şahin şunları kaydetti:

“Bu projeler; 1. Sivas Şarkışla Bozkurt Sulaması: 24,10 milyon m3 depolama ile 35.000 dekar arazi sulu tarıma açılacak. 2. Sivas Kangal Akçakale Barajı ve Sulaması: 31,76 milyon m3 depolama ile toplamda 71.890 dekar tarım arazisi sulamaya açılacak. 3. Sivas Suşehri Serpinti Çataloluk Barajı Sulaması: 15,26 milyon m3 depolama ile toplamda 20.410 hektar tarım arazisi sulamaya açılacaktır.

Dolayısıyla Sivas'ın her tarafını barajlarla, göletlerle, sulama tesisleriyle doldurmuş olacağız ve aynı şekilde nerede bir taşkın varsa onu önlemek için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Diğer alanlardaki yatırımları da önümüzdeki süreçte birer birer sizlere sunacağız. Sivas kalkınmaya ve gelişmeye devam ediyor.”

“KAOS ÇIKARMAK İSTEYENLER VAR”

Açıklamasında son zamanlarda yaşanan terör olaylarına da değinen Şahin, “Ülkemiz ve kültür coğrafyamız çok sıkıntılı bir süreçten geçmekte. Ciddi anlamda bölgede kaos çıkarmak savaş körüklemek isteyen güçler var. Ülkemizde hem Kayseri'de hem İstanbul'da bombalar patlatıldı şehitlerimiz oldu yaralılarımız oldu. Şehitlerimize tekrardan Allah'tan rahmet yaralılarımıza Cenab-ı Hak’tan acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Bu Türkiye’yi bölmek, diz çöktürmek isteyen bir kısım iç ve dış mihrakların planları ama şimdiye kadar bunu başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Son günlerde provakatif eylemler yapmak ve ülke içerisinde kaos çıkarmak provakasyonlar yapmak isteyen gene mihraklar var ve onların buralarda içeride maşaları var. Bunlara itibar etmeyin, provakasyona gelmeyelim ve ülkemizi birlik beraberlik içerisinde geleceğe taşıyalım. Nitekim dün de Rus büyük elçisini katlettirmek suretiyle Türkiye - Rusya ilişkilerini bozmak Türkiye'de ve orta doğuda kaos çıkarmak, şuanda Halep'te açılmış olan insani koridoru kapattırmak ve Suriyelileri ölüme terk etmek isteyen zihniyetler dün ki olayı gerçekleştirmişlerdir. Bunu maalesef içerimize sızmış olan hain güçler de arzu etmektedir ama biz milletçe sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz ve bunlara en büyük cevabı birlik beraberlikle kalkınma ile vereceğiz.”

AdminAdmin