Sivas
Giriş Tarihi : 20-12-2016 22:07

Sivas'ta canlı bomba iddiası... Valilik'ten açıklama geldi

Sivas'ta sosyal medya ve internet sitelerinde yayılan kentte canlı bomba olduğu iddiaları üzerine Valilik böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Sivas'ta canlı bomba iddiası... Valilik'ten açıklama geldi

Kayseri'deki askerlere yönelik düzenlenen bombalı saldırı ardından Sivas'ta 2 kadın canlı bomba olduğu yönündeki iddialar internette ve sosyal medyadan hızla yayıldı. Sivas Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden bunun üzerine yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: 

"Sosyal medyada ve internet sitelerinde Sivas'ta canlı bomba olduğuna dair birtakım haberlerin alındığı anlaşılmış olup, konu ile ilgili ses kaydının sosyal medya hızlı bir şekilde yayıldığı görülmüştür. İl Emniyet Müdürlüğümüze ve diğer güvenlik kuvvetlerimize böyle bir haberin ulaşmadığı, konunun tamamen psikolojik bir hareket olduğu değerlendirilmekte ve halkımız üzerinde korku ve panik havası yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu tür sosyal medya aracılığı ile yayınlanan haberlere itibar edilmemesi, vatandaşlarımızın şüpheli bir durumla karşılaştıklarında güvenlik güçlerimize ihbarda bulunmaları, halkı korku ve paniğe sevk edenlerle ilgili yasal işlem başlatılacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AdminAdmin