Sivas
Giriş Tarihi : 20-12-2016 10:25

KAMUDA HUZURU BOZAN VE AYRIMCILIK YAPANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Türk Sağlık Sen Sivas Şube Başkanı Kürşat ÖKSÜM bir basın açıklaması yaparak; Öncelikle İstanbul ve Kayseri’de gerçekleştirilen hain saldırılarda şehit olan polis, asker ve sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum” dedi.

KAMUDA HUZURU BOZAN VE AYRIMCILIK YAPANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Başkan Kürşat ÖKSÜM yaptığı açıklamanın devamında;  “Türk Sağlık-Sen olarak kraldan çok kralcılık yapan, özelliklede Sivas Numune hastanesinde Makamını ve mevkiini yandaş sendika için kullanarak zillete düşen yöneticileri görmekteyiz. Bu tipteki yöneticiler enerjilerini vatandaşa ve devlete hizmet için kullanmak yerine yandaş sendikanın üye yapması için kullanmayı tercih etmektedirler. Bu tavırları ile ne yöneticiliğin hakkını verebilmekte, ne de aldıkları ücreti helale dönüştürmektedirler. Bu tür davranışlar idareciliğe gölge düşürmekte, tarafsızlık ilkesini yok etmektedir. Ayrıca böyleleriyle iş tutarak çalışanı baskı ile üye yapanların çalışanların hiçbir sorununa çare olmayacağı da açıktır. Yandaş sendika başkanı ile hastane gezerek, çalışan üzerinde baskı oluşturup mobbing uygulamaktadırlar.

Hızlarını alamayıp sendikanın toplantılarına katılmaları, malum sendika başkanının bizim sözümüz şu yöneticinin sözüdür gibi konuşmalarına sessiz kalıp tasdik etmeleri de büyük bir utançtır. Sivas’ın asaletine ve yiğitliğine yakışmayan bu tip idareciler aynı zamanda Yenikapı ruhu, Milli birlik gibi başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet büyüklerimizin üzerinde durduğu birlik ve beraberliği baltalamaktadır. Kriptolar gibi huzuru bozmaya çalışmaktadırlar. Biz bunların geçmişte de neler yaptıklarını, kiminle kol kola olduklarını iyi bildiğimiz için bu tip idarecilerden Sivas’a, Sivaslılara ve Sivas’ta görev yapan sağlık çalışanlarına bir fayda gelmeyeceği açıktır. Biz Türk Sağlık-Sen olarak bu tür idarecileri ifşa ve şikayet edeceğimizi ilan ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olmak üzere devletin en üst kademesine gerekli başvuruları belge ve fotoğrafları ile yapacağız. Şimdi soruyoruz. Bu tip idarecilerin olduğu kamuda Yenikapı ruhunu nasıl ayakta tutacağız? Ayrımcılık yaparak bir sendikayı alenen destekleyerek ayrımcılığında ötesine giden bu tür idarecilerle birlik ve beraberlik nasıl sağlanacak ? Vatan ve millet için herkes safları sıklaştıralım, terörle mücadeleye destek olalım, vatan söz konusu iken gerisi teferruattır denildiği bir zamanda bu işlerle uğraşarak kamuda açıkça ayrımcılık yapanlar kime ve neye hizmet ediyor ? Kıymetli

Basın Mensupları; Geçtiğimiz günlerde Sivas valimiz Sayın Davut GÜL ile gerçekleştirdiğimiz görüşmemiz de sayın valimizin de Sivas’ta hiçbir yönetici ve idarecinin birlik ve beraberlik ortamını bozamayacağını, eğer bu tür davranışlar içinde olan kim varsa karşısında duracağını bizlere ifade etmişti. Sayın valimize bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Umarız ki bu kişiler hakkında gereği yapılır. Söz konusu idareciler hakkında başta Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olmak üzere ilgili yerler harekete geçerler. Birlik ruhunu zedeleyen ve ayrımcılık yapanlara geçit vermezler. Hepiniz saygı ile selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin