Sivas
Giriş Tarihi : 16-12-2016 21:41

Sivas'tan Halep'e 9 TIR dolusu yardım

Sivas'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyelerince, 'Halep'e yol açın' sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 9 TIR yardım malzemesi, Halep'e gönderildi.

Sivas'tan Halep'e 9 TIR dolusu yardım

Sivas'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyelerince, 'Halep'e yol açın' sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 9 TIR yardım malzemesi, Halep'e gönderildi. İHH Sivas Şubesi üyeleri, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Sivas Şubesi üyeleri ve Sivas'ta faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Suriye'nin Halep şehrindeki savaş mağdurları için başlatılan 'Halep'e yol açın' yardım kampanyası kapsamında toplanan 9 TIR yardım malzemesi düzenlenen törenle Halep'e gönderildi. Kent meydanında düzenlenen törene AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ve dua ile başlayan törende konuşan Memur-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, "Orada bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsan hakları savunucu olan dernekler nerede? Bir balina için dünyayı ayağa kaldıran dernekler neredeler.

 

Akan kan Müslüman kanı olunca herkes susuyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Halep'te insanlar hayat mücadelesi verirken, açlıktan ölürken sessiz kalamazdık. Yerel ve uluslararası birlikleri harekete geçirmeye çalıştık. Halep için halkımızdan destek bekliyorduk. Halkımızdan ve üyelerimizden çok yoğun bir ilgi gördük. Bu toplanan yardımları Halep'e yolculuyoruz. İnşallah bunun devamı gelecek" dedi. Konuşmanın ardından 7 TIR'ı un ve 2 TIR'da kuru gıdadan oluşan 9 TIR'lık konvoy Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

AdminAdmin