Sivas
Giriş Tarihi : 08-12-2016 23:05

Öğrenci Meclisi Seçimlerine Siyaset Karıştı

Sivas İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimlerine siyaset karıştı. 8 adayın yarıştığı seçimlerde bazı adaylar konuşmalarında öğrencilerin yaşadığı sorunları ele alırken, kimi öğrenciler ise adeta siyasi parti temsilcisi gibi konuşma yapması salonda gergin anların yaşanmasına neden oldu. AK Parti ve MHP yanlısı öğrencilerin sözlü sataşmaları kavgaya dönüştü

Öğrenci Meclisi Seçimlerine Siyaset Karıştı

"Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi" kapsamında yapılan 2016 - 2017 eğitim öğretim dönemi Sivas Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimleri adeta siyaset sahnesine döndü. Önceki gün yapılan merkez ilçe meclis başkanlığı seçimlerinin ardından dün 15 ilçede seçilen öğrencilerin katılımıyla İl Meclis Başkanlığı seçimleri yapıldı. Seçimlerde oy kullanma işleminden önce aday öğrenciler kürsüye çıkarak, birer konuşma yaptı.


Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seçimlerde Öğrenci Meclis Başkanlığına aday olan öğrencilerin konuşmalarında karşılaştıkları sorunlar ve çözümleriyle ilgili konuşma yapmaları beklenirken, bazı öğrenciler adeta siyasi parti adayı gibi konuşma yaptılar.


Salonda yapılan siyasi konuşmalar neticesinde de iki grup öğrenci arasında kavga yaşandı. Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi’nden aday olan Ünal Bulut, konuşmasından önce bir slayt gösterimini ekrana getireceğini söyledi. Siyasi içerikli bu slayt gösterimine salonda bulunan ve MHP lehine slogan atan öğrenciler tepki gösterdi.

Sonrasında sakinleştirilen grup, ekranda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın fotoğrafını görünce salon bir anda karıştı. Ülkücü grup ile AK Partili öğrenciler birbirine girdi. Salonda seçimi izlemek için gelen birçok veli ezilme tehlikesi geçirirken, küçük yaştaki öğrencilerin ise korkarak ağladığı görüldü.


Milli Eğitim Müdür vekili Müdürü Harun Tan ve diğer görevli öğretmenlerin uyarılarına aldırış etmeyen öğrencileri emniyet güçleri ayırdı. Sözlü sataşmaların devam etmesi nedeniyle ülkücü öğrenciler polisler tarafından Halk Eğitim Merkezi dışına çıkarıldı. Bu esnada çok sayıda kişinin öğrenci olmadığı halde salona geldiği anlaşıldı.


Emniyet ekipleri ve öğretmenlerin de yardımıyla konferans salonunda sükûnetin sağlanmasının ardından seçimlere devam edildi. Tüm öğrenciler seçim öncesinde kürsüde boy göstererek, öğrencilerin desteğini istedi.

Sonrasında il genelinden gelen öğrenciler 8 aday için sandık başına gitti. Oy kullanması beklenen 80 öğrenciden 70’i oy kullandı.

Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Oğuzhan Araz, Zara Fen Lisesi’nden Muhammed Dinç, Kangal Çetinkaya Merkez Ortaokulu’ndan Meral Duymaz, Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden İsmet Şencan, Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi’nden Ünal Bulut, Gemerek Şehit İlker Uçar Ortaokulu’ndan Akın Yıldırım, Atatürk Anadolu Lisesi’nden Gülenay Aygel ve Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden ise Rukiye Aleyna Demirci Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi için yarıştı.


Oy kullanma işleminin ardından sandık açılarak, oylar sayıldı.


Ünal Bulut 36 oy, Rukiye Aleyna Demirci 20 oy, İsmet Şencan 6 oy, Muhammed Dinç 3 oy, Akın Yıldırım 2 oy, Oğuzhan Araz 1 oy, Gülenay Aygel 1 ve Meral Duymaz 0 oy ve aldı. Seçimde 2 oy ise geçersiz sayıldı.

 

Seçimlerin ardından kısa bir konuşma yapan Ünal Bulut, seçimlerde kendisine güvenerek destek olan tüm öğrencilere teşekkür etti.


OĞUZHAN ARAZ’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ


Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Oğuzhan Araz, yapılan seçimler öncesi yaptığı konuşmayla bütün dikkatleri üzerinde topladı. Konuşmasında birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Araz, seçimlerde İmam Hatiplileri temsilen seçimde Rukiye Aleyna Demirci lehine seçimden çekildiğini açıkladı.


Seçimlerin ardından basın yayın organlarını ziyaret ederek, meclis başkanlığı seçimleri ile ilgili konuşan Araz, seçimlerde yaşanan olaylardan ötürü üzgün olduklarını belirtti. Seçimlere siyasetin karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Araz, önümüzdeki seçimlerde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda tüm okulları uyarması gerektiğini aktardı.

AdminAdmin