Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 31-10-2016 21:43

KÖY OKULUNDA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI

SİVAS'ta Belçika merkezli, nöroloji ve immünoloji kökenli ağır hastalıkların tedavisine odaklanan bir ilaç şirketinin katkılarıyla Doğanca Köyü İlkokulu’na ücretsiz sağlık taraması ve ihtiyaç yardımı gerçekleştirildi.

KÖY OKULUNDA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI


Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörlüğü Nöroloji Bölümü’nün girişimiyle ve UCB Pharma'nın koşulsuz katkılarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Sivas Doğanca Köyü İlkokulu’na sağlık taraması ve ihtiyaç yardımı ziyareti gerçekleştirildi. Toplumsal bilinç oluşturma ve sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirilen projede, okulda eğitim gören 22 öğrenci ve ailelerine nörologlar tarafından nörolojik muayene yapıldı. Pediatri ve enfeksiyon alanında görevli hekimler de genel sağlık taraması gerçekleştirerek hijyen konusunda bilgilendirme yaptı. Okulda eğitim gören ve epilepsi hastası olan bir öğrenciye ise özel bir tarama yapılarak, epilepsi hastalığı hakkında eğitmenlere ve öğrencinin sınıf arkadaşlarına bilgi verildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bilim Dalı Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında ücretsiz sağlık taramasına ek olarak Sivas Doğanca Köyü İlkokulu’nun temizlik malzemeleri, kitaplık, kırtasiye gibi fiziksel eksiklikleri de karşılandı. Yaklaşan kış ayları nedeniyle, öğrencilere kaban, kazak, pantolon, ayakkabı, eldiven, atkı gibi giyim ihtiyaçları hediye edildi. 

Toplum genelinde eşit olmayan hayat şartları nedeniyle birçok öğrencinin zor şartlar altında eğitim aldığını söyleyen Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Sivas Doğanca Köyü İlkokulu’na gerçekleştirdiğimiz ziyarette 22 öğrencimize ve ailelerine ücretsiz sağlık taraması yaptık. Amacımız; zor şartlar altında eğitim hayatını devam ettirmeye çalışan çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olduğumuzu onlara hissettirmek ve temel ihtiyaçlarını karşılamak. Ülkemizde nörolog sayısının yetersiz olması nedeniyle birçok bireyin bu alanda muayene olamadığı biliyoruz. Bu oran, özellikle kırsal bölgelere gidildiğinde daha da düşüyor. Bu nedenle, gerçekleştirdiğimiz nörolojik muayene büyük önem taşıyor. Buna ek olarak grip başta olmak üzere okul gibi toplu kullanım alanlarında bulaşma riski yüksek hastalıklara karşı bir hijyen eğitimi de verdik" dedi. 

Sınıfta epilepsi hastası bir öğrencinin de bulunduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, öğrencinin özel bir taramadan geçirilerek epilepsi hastalığı hakkında diğer öğrencilere ve öğretmenlere de bilgi verildiğini ifade ederek, "Sağlık taramalarına ek olarak, okulun temizlik malzemeleri, kitaplık, kırtasiye gibi fiziksel eksikliklerini de karşılayarak öğrencilerin eğitimlerine destek olmak istedik. Ayrıca yaklaşan zorlu kış şartlarını da düşünerek çocuklarımıza kaban, kazak, pantolon, ayakkabı, eldiven, atkı gibi giyim ihtiyaçları hediye ettik. Toplumsal yardım bilinci ve farkındalık oluşturmak istediğimiz bu projenin herkese örnek olmasını diliyoruz. Bunun gibi ziyaretler ülkemizin her bölgesine yayılmalı" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin