Sivas
Giriş Tarihi : 24-10-2016 22:30

KALAYCI -BAKIRCI ULUÇINARIMIZI KAYBETTİK

Sivas’ta yıllardır Bakırcı ve kalaycı olarak mesleki hayatını sürdüren Mehmet Eyce hayatını kaybetti.

KALAYCI -BAKIRCI ULUÇINARIMIZI KAYBETTİK

Küçük yaştan itibaren bakırcı ve kalaycı olarak Sivas’ta esnaflık hayatını sürdüren Mehmet Eyce, Erzurum’da görev yapan oğlunu ziyaret ettikten sonra dönüşte Erzurum –Erzincan karayolunun 30.kilometresinde Üzümlü Demirpınar mevkiinde, otomobilinden inerek yolun karşısında bulunan seyyar tezgahtan sebze almak isterken araç çaptı. Çarpma sonucu ağır yaralanan bakırcı ustası Mehmet Eyce’ye ilk müdahale otomobilde bekleyen ailesi yaptı.

 

 

Daha sonra ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken hayatını kaybeden Eyce, Ulu camiinde öyle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığında aile kabristanında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, rahmetli ustanın mesleğini yaşatmak için çok çalıştığını , kaza sonrası ölümü nedeniyle de üzüntü duyduklarını belirterek, “ İlimizde bakırcı ve kalaycı olarak çalışan Mehmet Eyce ustamız, yıllardır fedakarca çalışmaktaydı.. Mesleğini yaşatmak için ilerlemiş yasına rağmen dükkanını sürekli açarak bakırca ve kalaycılık yapan ustamızın elim bir kaza sonrasında hayatını kaybetmesi esnaf teşkilatımızı da derinden üzmüştür. Sivas’ta mesleğini yaşatmak için eski buğday pazarı içerisinde dükkanı bulunan ve tek başına çalışan 67 yaşındaki Mehmet Eyce’ye Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.”dedi.

Cenazeye Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği başkanı Beşir Köksal’ın yanı sıra, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Demirciler Esnaf Odası Başkanı Harun Koç, esnaflar ve aile bireyleri katıldı.

AdminAdmin