Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-10-2016 21:55

ÖĞRETİM ÜYESİ DOLANDIRILDI…

Sanal çetelere dikkat!... Yedek parça satan birçok site dolandırıcı çıktı. Sanal dolandırıcıların mağduru olan Cumhuriyet Üniversitesi Diş hekimliği fakültesinde görevli öğretim üyesi Yrd. Doçent Dr Hasan İlhan Mutaf oldu.

ÖĞRETİM ÜYESİ DOLANDIRILDI…


İnsanları dolandırmak için her türlü yola başvuran dolandırıcılar boş durmuyor. Aman Dikkat!...

Her an dolandırılabilirsiniz…

Cumhuriyet Üniversitesi Diş hekimliği fakültesinde görevli öğretim üyesi Yrd. Doçent Doktor Hasan İlhan Mutaf’ta sanal alışveriş dolandırıcılarla başı dertte…

Yrd. Doçent Doktor Hasan İlhan Mutaf, bundan 4 ay önce arabasının ihtiyacı olan yedek parça için internetten sipariş verdi ve kapıda ödemeyi kabul etmeyen firmaya güvenerek parayı peşin ödedi. Haftalardır parçasının gelmesini beklerken, dolandırıldığını anladı. Ancak iş işten geçmişti. Sanal dolandırıcılar Yrd. Doçent Doktor Hasan İlhan Mutaf hocayı dolandırarak kayıplara karıştı.

İnternet çetesinin 10’a yakın site kurduğunu kaydeden Mutaf hoca, kendisinin yaşadığı sorunları başkalarının da yaşamaması için her türlü hukuksal yola başvurduğunu ifade etti. Sanal çeteleri adalete şikâyet eden Yrd. Doçent Doktor Hasan İlhan Mutaf, çetelerin halen insanları kandırdığını dile getirerek, bunların bir an evvel yakalanması için emniyet güçlerimizin gereken hassasiyet göstermesini bekliyorum” dedi.    Dolandırıldığı sanal alışveriş sitelerine tebligat gönderildiğini ancak, adreslerin yanlış olmasından dolayı tebligatların geri döndüğünü vurgulayan Mutaf hoca, basın kuruluşlarının bu konuya dikkat çekmelerini istedi. Vatandaşları sanal alışveriş yapmaları konusunda dikkatli olmaları konusunda da önemli tavsiyelerde bulunan Mutaf, güvenilmeyen ve ismi olmayan sitelerden asla alışveriş yapmamalarını istedi. Öten yandan aynı siteler ile ilgili alışveriş yapan yüzlerce vatandaşın mağdur olduğu öğrenildi.

AdminAdmin