Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-10-2016 23:33

GERÇEKLERİN SESİ EGEMEN GAZETESİ OLARAK 2011 YILINDA ATTIĞIMIZ ÇIĞLIK YENİ DUYULDU

2011 Yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin birçok bölümüne yapılan yardımcı doçent atamalarında organize bir şekilde suç işlendiği ve hakkı olmayan birçok kişinin ilgili bölümlere göz göre atandığı ilk defa Egemen Gazetesi tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

GERÇEKLERİN SESİ EGEMEN GAZETESİ OLARAK 2011 YILINDA ATTIĞIMIZ ÇIĞLIK YENİ DUYULDU

O tarihten bu yana, konu yakın takip edilmiş ve gelişmeler kamuoyu ve yetkili mercilerle paylaşılmıştı. Başta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özgür BİGE'nin vermiş olduğu hukuk mücadelesi ve diğer gelişmeler ilgi ile takip edilmişti.

Devam eden yargı sürecinin sonucu beklenirken 15 Temmuz 2016’da ülkemizin ve milletimizin istikbaline karşı FETÖ/PDY tarafından planlanıp uygulanan alçak darbe girişimi meydana gelmiştir. Bu hain darbe girişimi sonrası bütün kamu ve özel kurumlar incelemeye alınmış ve bu örgütle ilişkisi bulunan kişiler tespit edilip devlet görevinden uzaklaştırılma işlemleri devam etmektedir.

Tam olarak bu sırada 1 Eylül 2016 Tarihinde RESMİ GAZETE’de yayınlanarak yürürlüğe giren 672 karar sayılı OLAĞAN ÜSTÜ HAL KAPSAMINDA KAMU PERSONELİNE İLİŞKİN ALINAN TEDBİRLERE DAİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME ile Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler kamu görevinden başka herhangi bir işleme gerek kalmaksızın çıkarılmıştır.

672 sayılı KHK ile ilgili olarak yayınlanan 1 SAYILI LİSTE-15’de YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI’nda kamu görevini yürütürken FETÖ/PDY üyesi veya ilişkisi tespit edilen ve kamu görevinden uzaklaştırılan kamu görevlilerin listesi verilmiştir. İş bu listede görüleceği üzeri davalara konu olan ve CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM ANABİLİMDALI’nda Yardımcı Doçent olarak çalışan Doktor ÖZLEM BOZOKLU AKKAR isimli şahsın da FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilmiş olup üniversite ile ilişiği kesilmiş ve 16.10.2016 tarihi itibari ile tutuklanmıştır.

SONUÇ VE İHBAR

1.Sadece bu olayda bile FETÖ/PDY’nin Üniversiteleri ele geçirmek için yıllardır uyguladığı sistematik ve sinsi plan gözler önüne serilmiştir.

2. 12/09/2011 tarihinde yapılan Yardımcı Doçentlik Dil Sınavında Terör Örgütü FETÖ/PDY üyeliği veya iltisakı kanıtlanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Özlem Bozoklu Akkar ve ayrıca Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç.Dr. Salim Yüce'ye (şuanda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi'nden açığa alınanlar arasında) sınavı düzenleyen kurul (Doç. Dr. Hilmi Ataseven (şuanda Profesör kadrosuna atanmış ve Bozok Üniversitesinde Tıp Fakültesi Dekan Vekili olarak görev yapmaktadır), Prof. Dr. Asım Gültekin (emekli)  ve Yrd. Doç. Dr. Sedat Bay (Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı) tarafından sorular ve cevapları önceden verilmek sureti ile üniversiteye girişi sağlandığı mahkemenin tesbiti ile görülmüştür. Kurul üyelerinin FETÖ/PDY’lı teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilmektedir.

3. Üniversiteye yapılan itirazı yanıtlayan ve Üniversitenin Hukuk Müşaviri olan Pınar İNAN'ın Üniversite yönetim kurulu tarafından yapılan FETÖ/PDY sorgusu sonrası kurum ile ilişkisi kesilmiştir. Avukat Pınar İNAN'nın eşi Devlet Demir Yollarında 1. Hukuk Müşavir Onur İNAN'dır ve FETÖ/PDY ile ilişkisi tespit edilerek Kanun Hükmünde Kararname ile kurumu ile ilişkisi kesilmiştir.

4. Davalılarca istenen ikinci bilirkişi incelemesini yapan ve ilk bilirkişi incelemesini görmezden gelip davalıları koruma amacıyla rapor tanzim eden İstanbul Üniversitesi'nde görev yapan heyet üyeleri (Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı'ndan Prof.Dr. Evin Ademoğlu; Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ahmet Nazif Karadeniz; İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ömer Haluk Eraksoy) terör örgütü mensuplarının ceza almasını engellemeye çalışmıştır ve örgüt ile ilişkileri araştırılmalıdır.

5. Sivas 6. Asliye Ceza Mahkemesi sanıkları beraat ettirmiş, ancak kararı veren Hakim FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde sorgulanmıştır.

6. 2011 yılında Üniversitede öğretim üyesi alımlarını koordine eden ve hileli sınavla ilgili talimatları veren ve o dönem Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Ömer Cevit'in FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu sanık olarak sorgusu devam etmektedir. Ancak aynı dönem Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olan ve Anabilim Dalı'na alınacak öğretim üyelerini aktif bir şekilde belirleyen Doktor Abdullah BOZTOSUN'un FETÖ/PDY ile ilişkisi ve iltisakı Üniversite Camiası tarafından iddia edilirken, şimdilerde Akdeniz Üniversitesi'nde görev yaptığı halde hakkında herhangi bir soruşturma yapılmamıştır.

Takdir YÜCE TÜRK ADALETİ’nindir.

AdminAdmin