Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-09-2016 00:11

ZABITADAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE JEST

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi iki kız, bankamatikten çektikleri 250 TL burs parasını kaybedince Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne müracaat etti. Bunun üzerine zabıtalar öğrencilerden habersiz kendi aralarında para toplayarak, öğrencilere hediye etti.

ZABITADAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE JEST

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü örnek teşkil edecek bir davranışa imza attı.

Yaklaşık üç gün önce Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan iki kız öğrenci aldıkları bursu çekmek için kent merkezinde bulunan bir bankamatiğe gitti. Yaklaşık 250 TL burs parasını çeken öğrenciler, çektikleri parayı yolda düşürdü. Parayı kaybettiğini anlayan öğrenciler Zabıta Müdürlüğünün yolunu tuttu. Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne giden öğrenciler durumu zabıta müdürlüğüne iletip, paranın bulunması halinde kendilerine ulaşılabilecek telefon numarası bıraktı. Şehir dışından Sivas’a okumak için gelen öğrencilerin mağduriyetini gören zabıta müdürlüğü personeli ise kaybolan parayı kendi aralarında toplayıp öğrencilere hediye etti.

SİVASLILARIN SICAKLIĞINI, MERHAMETİNİ GÖSTERDİLER

Ankara’dan gelen ve  Cumhuriyet Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü öğrencisi olan Gözde Aslan olayın nasıl geliştiğini anlatarak “Geçen günlerde yurt paramı çektim. Arkadaşımın yana giderken paramı düşürdüm. Daha sonra zabıta ağabeylere geldiğim Bulan kişi olursa bildirsinler diye onlara numaramı bıraktım. Daha sonra buradan çıktık, gittik. Zabıta ağabeyler tekrar bizi aradılar. Arayınca paramız bulundu sandık. Tekrar buraya geldik. Ama zabıta ağabeyler kendi aralarında para toplamışlar bize verdiler. Öğrenci olup başka şehirden geldiğimiz için. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Dışarıdan gelen öğrencilere sahip çıkmaları, dışarıdan gelip te Sivaslı insanların bu sıcaklığını, merhametini gösterdiler. Biz teşekkür ediyoruz kendilerine. Allah razı olsun diyoruz. Öğrenci halimizle bizi mağdur etmediler” dedi.

BU TÜR KONULARDA BİRAZ DUYARLI OLMAK LAZIM

Zabıta müdürlüğünde görev yapan Erkan Kaya ise gönüllü olarak böyle bir davranışta bulunduklarını belirterek, “Arkadaşlarımız bankamatikten para çekmiş. Çektikten sonra parayı kaybetmişler. Kaybettiklerine dair bize bir beyanda bulundular. Numaralarını ve isimlerini bıraktılar. Bizde onun doğrultusunda bulunursa haber verecektik. Daha sonra malum öğrenci oldukları için bizlerde o günleri geçirdik. Kendi aramızda biraz para toplayalım  dedik. Kaybettikleri miktarı kendilerine takdim ettik. Tekrar telefonla kendilerine döndük. Arkadaşları yanımıza çağırdık. Bir çay ikram ettik. Daha sonra arkadaşlara para iadesinde  bulunduk. Buruciye ekibi olarak parayı aramızda toparlayıp arkadaşlara verdik. Biz zabıta memuru olarak halkın gözü önündeyiz. Bu bizim asli görevimiz. Her zaman yapmamız gereken bir şey. Bu öğrenci olur bir gariban olur. Bir sokakta yatan insan olur. Biz her zaman halkın hizmetindeyiz. Bu tür konularda biraz duyarlı olmak lazım. Herkesinde duyarlı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 
 
 
AdminAdmin