Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-09-2016 01:00

COŞKUN’DAN ANLAMLI BİR BAŞARI DAHA…

Cumhuriyet Üniversitesi İş Sağlı ve Güvenliği programında görev yapan Öğr. Gör. Dr.Gültekin COŞKUN başarılı çalışmalarına devam ediyor.

COŞKUN’DAN ANLAMLI BİR BAŞARI DAHA…

Ülkemizde zemin kaplamalarının kayma risklerinin ve potansiyellerinin belirlenmesi konusunda ilk doktora çalışması yapan Dr. Gültekin COŞKUN yurt için ve yurt dışı olmak üzere birçok kurumda seminer, konferans ve canlı yayınlara katıldığı bilinmektedir.

Kendi imkânlarıyla Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent’te zemin kaplamalarının kayma risklerinin (potansiyellerinin) belirlenmesinde faaliyet göstermek üzere  “Ulusal Zemin Güvenliği Enstitüsü” nü kurmuştur.  Ülkemizde bu konuda ilk ve tek olan Dr. Gültekin COŞKUN Sivas'ın ve Cumhuriyet Üniversitesinin adını başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

8 Eylül 2016 tarihinde EGET TV’ de Sora Sora Programı Ayşeğül KOÇ’un canlı yayın konuğu olan ve burada yapmış olduğu akademik çalışmaları ile projelerini anlatan Dr. Gültekin COŞKUN büyük bir başarıya daha imza attı.

Ülkemizde tüm üniversiteler arasında, genel olarak bakıldığında Cumhuriyet Üniversitesinin başarılı üniversiteler arasında yer almadığı ve sadece öğrenci sayısını artırmanın üniversiteler gelişmişliği göstermediği açıkça ortadadır. Bu nedenle üniversitelerde yapılan projelerin ve akademik yayınların daha ön plana çıkması gerektiği düşünülmektedir.

Cumhuriyet Üniversitesinin 2015 verilerine göre karne notu %0-%50 arasında olan üniversiteler içerisinde olduğu görülmekte.

Bu nedenle kamuoyunun Cumhuriyet Üniversitesinin belki çok akıllı değil ama çok koşan, araştıran, proje yapan ve Sivas’ta endüstri ile sanayi arasında iş birliği yapan öğretim elemanlarına ihtiyaç duyduğunu vurguluyor.

Halk arasında özellikle kapalı bir odada hoca olmaktan ziyade sanayi, üniversite işbirliğinde olan akademisyenlere ihtiyaç duyulduğu konuşulmaktadır. Dr.Gültekin COŞKUN hocanın buna çok güzel bir örnek olduğu açıkça ortadadır.

Burada Cumhuriyet Üniversitesinin üzerine düşen, elinde, memleketimizde var olan bu ve bunun gibi hocalara, farklı değerlere, beyinlere sahip çıkmak ve onların çalışmalarına destek vermek üniversiteyi ve Sivas’ı daha yükseklere mutlaka taşıyacaktır.

Üniversitenin durumu yıllardır ortada iken, konusunda ilk ve tek olan Dr. Gültekin COŞKUN v.b. örneklerde olduğu gibi yaşamlarındaki kısır çekişmeleri, itiş kakışları, her türlü ayrımcılığa, ötekileştirme çabalarından, tavırlardan vazgeçilip desteklenmesi konusunda gereğinin yapılması kamuoyunun ve devlet büyüklerinin en büyük beklentileri arasında gösteriliyor.

Başarılı çalışmalara imza atmaya devam eden COŞKUN yakın zamanda ülkemizde ses getirecek projelere imza atacağı ve bu projeler üzerinde çalışmalar yaptığı bilinmekte.

Bunun aksi düşünüldüğü takdirde Sivas’ın ve üniversitenin adını duyurmak için ne yapmamız lazım?

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

http://ege.egetv.com.tr/sora-sora-08-09-2016.html


Denizalp DEMİRKAYA

AdminAdmin