Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-09-2016 03:25

ERZURUM'UN FAY HATLARI MERCEK ALTINA ALINDI

Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Şehircilik Daire Başkanlığından uzmanlar, Erzurum'un fay hatlarını mercek altına aldı.

ERZURUM'UN FAY HATLARI MERCEK ALTINA ALINDI


İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmada, ikinci derece deprem bölgesinde bulunan Erzurum'daki aktif fayların deprem üretme olasılıkları incelendi. Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Orhan Tatar, Doç. Dr. Fikret Koçbulut ve Jeofizik Mühendisliği Öğr. Gör. Sinan Koşaroğlu'nun katıldığı çalışmada akademisyenler bölgeyi analiz etti. Çalışmada Palandöken ilçesi sınırlarındaki Börekli fay hattı incelendi.

Bu faylar üzerinde eski tarihsel veya aletsel dönemde yüzey kırığı oluşturmuş büyüklükte depremlerin meydana gelip gelmediği araştırıldı. Bu kapsamda yer radarı etütleri yapılarak değerlendirilen sonuçlar ışığında belirlenen 6 adet fay kazısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, bölgede öncü niteliği taşıyan bu ve benzeri çalışmalar ile şehrin geleceğine yönelik aldığı tüm kararları bilimsel dayanaklar ışığında projelendirilecek.

AdminAdmin