Sivas
Giriş Tarihi : 21-09-2016 02:51

Hayat Ağacı Derneği 132 Adet Büyükbaş Kurban Kesti

Sivas’ta Hayat Ağacı Derneği’nin her yıl düzenlediği Vekâletle Kurban Kampanyası bu sene de devam etti. Kurban Bayramı süresince hayır sahiplerinin bağışları ile bu yıl toplam 132 adet büyükbaş kurban, hisse sahipleri adına kombinada kesildi.

Hayat Ağacı Derneği 132 Adet Büyükbaş Kurban Kesti


Aynı zamanda Hayat Ağacı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, kurban bağışında bulunan hayır sahiplerine teşekkür ederek, bu sayede ihtiyaç sahiplerinin Gıda Bankası’ndan yıl içerisinde her ay ücretsiz et alabileceğini ifade etti.

 

Kurbanlar 7’şerli hisse olarak, her bir bağışçının isimleri okunup kamera kaydına alınarak kesildi. Veteriner kontrolündeki kesimlerin ardından bağışçılara verilecek 5’şer kiloluk kemiksiz paylar ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak paketler hazırlandı.

Hayat Ağacı Derneği ekipleri, geç saatlere kadar hazırlanan paketleri kombinadan dernek merkezine taşındı. Hisse sahiplerinden isteyenler, dernek merkezinde paylarını aldı. Bu arada dernek merkezine, kestikleri kurbanlıklardan pay getirenler oldu. Bayramın birinci günü geç saatlere kadar devam eden yoğun mesai, paketlerin derin donduruculara yerleştirilmesi ile sona erdi.

Bayramın ikinci günü hisse sahiplerinin adreslerine teslim edilecek 5’şer kiloluk kemiksiz kurban payları, güzergâhlara göre listelendi.

Dernek merkezi ile dağıtım esnasında kurban paylarını teslim alan hayır sahipleri, Hayat Ağacı Derneği’nin bu hayır hizmeti sebebiyle memnuniyetlerini belirterek, yardım faaliyetlerinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ettiler.

Diğer yandan kurban hissesi bağışlayan hayır sahiplerine 5’şer kiloluk paketler halinde toplam 4.5 ton civarında kemiksiz kurban eti dağıtıldı. Vekaletle Kurban Kampanyası’ndan elde edilen yaklaşık 10 ton kemiksiz kurban eti, Hayat Ağacı Derneği derin dondurucularında muhafaza edilerek yıl içinde, aile fert sayına göre belirlenen (1, 2 ve 2.5 kg paketler) miktarlarda ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

AdminAdmin