Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 01-09-2016 03:29

KÜLÜNK: “FETÖCÜLER İLE MÜCADELEDE ZAFİYET VAR”

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Cnn'de Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor?' programında Sivas'ında içerisinde bulunduğu bazı illerde FETÖ soruşturmalarına Ak Parti'li siyasilerin müdahale ettiğini söyledi.

KÜLÜNK: “FETÖCÜLER İLE MÜCADELEDE ZAFİYET VAR”

Milletvekili Metin Külünk Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor?' programında Sivas'ında içerisinde bulunduğu bazı illerde FETÖ soruşturmalarına Ak Parti'li siyasilerin müdahale ettiğini söyledi.

Programın tamamını izlemek için tıklayın:
 

CNN Türk'te yayınlanan Şirin Payzın'ın 'Ne Oluyor?' programında konuşan İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Dün  Sayın Cumhurbaşkanımız Külliyede önemli bir şey söyledi: "Yakınız da olsa" dedi. Demek ki kendisine hangi bilgiler ulaşıyor ki konuşmasında net bir tavır koydu. Türk toplumunun duygusallığı içerisinde üzgünümki, bu güç ilişkisini korumak ve kollamak isteyen insancıklar var. Neden Türk duygusallığı diyorum? Bu örgüt hayatın tamamına müdahil olmuş. Her aileye, akrabalara müdahil olmuş. Siyasette arkadaşlıklar kurmuş. Hayatın her tarafına müdahale ediyor" dedi

Külünk, "Sivas, Balıkesir, Hatay, Malatya, Urfa, Tokat, Antalya ve Van gibi illerde FETÖ soruşturmalarına müdahale var. Bu ilerde bana gelen 2 bin sayfa mektup var. Üniversiteler temizlenmedikten sonra bu tehlike varlığını devam ettirecek, üniversitelerde şuanda sürecin yönetiminde % 20 dahi değildir. Bu örgütün en büyük hedefi TSK'den öte üniversitelerdir. Ama Genel Merkezimiz Fetö soruşturması konusunda titiz bir çalışma yapıyor. Kendilerine gelen bilgiler doğrultusunda illerdeki soruşturmaların çok daha güçlü ve adil bir şekilde yönetilmesi noktasında adımlar atıyor. Bu örgütle mücadele noktasında açık çağrıdan bulunuyorum; bu örgüt duygusal bağlarınızın ötesinde bir devlet meselesidir. Bu örgüte yönelik, savcılarımızın, emniyet güçlerimizin soruşturmalarına müdahaleyi hissettirecek dahi hiç bir çabanın içerisinde kimse olmamalıdır" şeklinde konuştu.

AdminAdmin