Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 30-08-2016 07:14

SİVAS’TA KİM VEYA KİMLER FETÖ SORUŞTURMALARINA MÜDAHALE EDİYOR?

İstanbul Ak Parti Milletvekili Metin Külünk 29.08.2016 tarihinde TRT Haberde yayınlanan ve sunuculuğunu Betül Soysal Bozdoğan yaptığı “Değişen Türkiye” adlı programda önemli açıklamalar yaptı.

SİVAS’TA KİM VEYA KİMLER FETÖ SORUŞTURMALARINA MÜDAHALE EDİYOR?

İstanbul Ak Parti Milletvekili Metin Külünk programda Sivas dâhil il il birilerinin Fetö kapsamında yapılan soruşturmalara müdahale ettiği ve polisin ve savcıların yanıltıldığını ifade etti.

SİVAS İLE İLGİLİ KONUŞMASI

Milletvekili Külünk, “Çek elini soruşturmaların üzerinden onu bunu kollama gayretine girmeyin bırakın adalet tecelli etsin, biz kimseyi ön yargı ile suçlamıyoruz ki. Örgüt elemanı olduğu kuvvetli şüphesi olan birilerini, örgüt elemanlarını korumak kollamak size mi düştü diye sordu.

Külünk halka seslenerek bulundukları illerde ve ilçelerde bu örgüte yönelik soruşturmalara müdahale edildiğinde susmasınlar dedi. 

15 Temmuz inisiyatifi alsınlar Rektör eğer üniversitesinde süreci yönetmiyorsa çıksınlar kamuoyu ile paylaşsınlar, eğer ilgili kurumlar eksiklik yapıyorsa çıksınlar kamuoyu ile paylaşsınlar, çekin elinizi soruşturmalardan, bırakın adamlar işini yapsın, birileri hesap versin diyerek son olarak söyle devam etti.

YÖK Başkanına olur ki kendisine yardımcı olabilmek için tam 40 sayfaya yakın YÖK’ün vatanseverleri tarafından hazırlanmış YÖK raporu var bu raporun bir nüshasını kendine gönderiyorum bir nüshasını da Ankara başsavcılığına gönderiyorum, derdim YÖK başkanına bu örgütle mücadelesinde yardımcı olmaktır dedi ve bazı üniversite rektörleri beni başkalarına aratma durumuna gelmişler hiç beni başkalarına aratmasınlar benim kimsenin şahsıyla işim yok, bu örgütün elemanlarına hamilik vicdanınız el veriyorsa bu ihanete ortak olun, vermiyorsa karışmayın soruşturmalara” dedi.

İstanbul Ak Parti Milletvekili Metin Külünk katıldığı programın önemli kesitlerini ekteki Videolarımızdan izleyebilirsiniz.

AdminAdmin