Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-08-2016 20:07

EYİNÇ: “AKADEMİSYEN VE ÇALIŞANLARIN KORKU VE ENDİŞE İLE BEKLEDİĞİ BİR ÜNİVERSİTEDE BAŞARI BEKLENEMEZ”

MHP Sivas İl Başkanı Turhan EYİNÇ yazılı bir açıklama yaparak; “Hepinizin bildiği üzere kısa bir süre önce Şehrimizin gözbebeği Cumhuriyet Üniversitesinde Rektörlük seçimleri gerçekleştirildi ve akabinde Rektör değişimi ile süreç tamamlandı. Öncelikle yapılan değişimin hayırlı olmasını diliyorum. Rektör bey ve ekibine başarılar diliyorum” dedi.

EYİNÇ: “AKADEMİSYEN VE ÇALIŞANLARIN KORKU VE ENDİŞE İLE BEKLEDİĞİ BİR ÜNİVERSİTEDE BAŞARI BEKLENEMEZ”

MHP il Başkanı Turhan EYİNÇ yaptığı açıklamanın devamında; “Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet Üniversitesi bizim için çok önemlidir, şehrimiz için müstesna bir yere sahiptir. Bu nedenle Üniversitemizde yapılan olumlu işleri destekleyerek teşvik edeceğimiz ve elimizden gelen katkıyı sunacağımız gibi yapılan yanlış işlere ve ortaya çıkan olumsuzluklara da asla sessiz kalmadık ve kalmayacağız.

Elbetteki her yönetici çalışma arkadaşlarını seçme hakkına sahiptir, ekibini kendisi oluşturur ancak; ilim irfan yuvası olan Üniversite bir siyasi partinin arka bahçesi haline getirilmek istenir ise bizden en sert tepkiyi görecektir. Zira şehrimizin lokomotifi olan ilim ve irfan yuvası olan bu kurumda geleceğimizin teminatı gençlerimiz yetişecektir. Geleceğimiz, istikbalimiz asla siyasi hesaplara kurban edilemez. Buna müsaade etmeyiz.

Göreve gelir gelmez kıyım yaparcasına çok sayıda görevden almaların yaşanması, hatta Vakıfta çalışan asgari ücretlilere kadar işten çıkartılması talimatlarının verilmesi Üniversitede huzursuzluğa neden olmuştur. Akademisyen ve çalışanların korku ve endişe ile beklediği bir Üniversitede başarı beklenemez. Huzursuz bir ortamın kimseye bir katkısı bulunmaz hele hele şehrimize katkısı asla mümkün olmayacaktır.

Elbette insanların siyasi fikirleri değişik dünya görüşleri olacaktır. Bu en tabi durumdur. İdareciler ayrım yapmak yerine hakkaniyet ve liyakat ölçüsü içerisinde yönetim gerçekleştirmelidir. Eğer ki hakkaniyet ve liyakat ölçüsünden çıkarak sadece bir siyasi parti emir ve talimatları ile partizanca bir yönetim anlayışı sergilenirse bu durum tarafımızdan en sert tepkiyi görecektir. Yapılan veya yapılacak olan hiçbir yanlışa sessiz kalmayacağımız bilinmeli ve buna göre davranılmalıdır.

Net bir şekilde ifade etmek isterim ki; Milliyetçi Ülkücü hareketin tüm mensuplarının hakkı tarafımızca korunacaktır. Bu konuda tavizimiz olmayacak, hiçbir gönüldaşımız bulunduğu kurum veya kuruluşta yalnız değildir ve asla yalnız bırakılmayacaktır.

Diliyorum ki Üniversite yönetimimiz bu olumlu eleştirilerimizden gereken dersi çıkarırlar ve Şehrimizin geleceği için Üniversitemizin geleceği için doğru işler yaparlar. Bu durumda en büyük desteği Milliyetçi Hareket Partisinden göreceklerinden hiç şüphe etmesinler. Ancak yanlış yaptıklarında da en büyük tepkiyi yine Ülkücü Milliyetçi Hareket’ten göreceklerdir” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin