Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-08-2016 02:12

MHP REKTÖR ATAMALARINA İSYAN ETTİ

Bilindiği üzere, MHP'nin akademisyen milletvekillerinden oluşan heyetle dün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile bir araya gelerek, üniversitelerdeki durumu ve yükseköğretimdeki son gelişmeleri değerlendirildi.

MHP REKTÖR ATAMALARINA İSYAN ETTİ

TIKLA İZLE

MHP Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil Aydın YÖK başkanı ile yapılan görüşmenin ardından, TBMM genel kurulunda MHP grubu adına yaptığı konuşmada; "Biz ne yapmalıyız? Biz demokrasiyi güçlendirmeliyi. Biz birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz, kardeşlik hukukumuzu daha sağlam temellerde daha güzel ortaya koymalıyız. Halkımızın, vatandaşlarımızın isteklerine artık kulak kabartmalıyız. Hayal kırıklığımızı ifade etmek istiyoruz. Geçen bir aylık süre zarfında üniversitelerimizde rektör atamaları yapıldı. Maalesef bize gelen şikayetler, gelen dilek, temenniler, gece demokrası nöbetinde olan insanlar, yeni kapıda iradesini ortaya koyan insanlar, tankın üzerine çıkan insanlar, helikopterlerin altında açık hedef olan insanları talebidir biz sadece aracılık ediyoruz. Bunun entelektüel, akademisyen uzantıları da var. Diyorlar ki artık demokratikleşme hamlelerini daha çok yapmalıyız. Biz irademizi ortaya koyuyoruz üniversitelerde seçim yapıyoruz ama seçtiğimiz irade maalesef %90lık bir irade olmasına rağmen %10luk iradenin emrine veriliyor. Şimdi Allah aşkına böyle bir kucaklama böyle bir demokratikleşme süreci,  böyle milleti tek vücut haline getirme sürecinde bunlar yapılacak iş mi” şeklinde konuştu.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın “Eğer 4., 3, 2., 5. seçilen aday rektör atanabiliyorsa; hükümeti kurma görevini de bize verseydiniz" diyerek, rektör atamalarındaki adaletsizlik ve çifte standartçılığa dikkat çekti.

MHP Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil Aydın TBMM Genel kurulunda MHP grubu adına yaptığı konuşmanın Video’su: 

AdminAdmin