Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-08-2016 21:56

MİLLETVEKİLİ KÜLÜNK, REKTÖRLERE VE YÖK’E AĞIR BİR DİLLE YÜKLENDİ…

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk TRT 1 ve TRT Haber’den ortak yayınlanan ‘Geniş Açı’ isimli programda Üniversitelerdeki FETÖ yapılanmaları ile ilgili dikkat çekici ifadelere yer verdi.

MİLLETVEKİLİ KÜLÜNK, REKTÖRLERE VE YÖK’E AĞIR BİR DİLLE YÜKLENDİ…

Üniversitelerdeki FETÖ yapılanmasının konu alındığı, TRT’de yayınlanan Gökhan Gökçe’nin sunduğu ‘Geniş Açı’ isimli programa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, üniversite rektörleri, YÖK ve YÖK üyeleri ve yapısı hakkında önemli açıklamalar yaparak İzzet Baysal Üniversitesine ayrı bir yer ayırdı.

Külünk; “Rektörler bizi kandırmasın, bizimle oynamasın, eğer bizi kandırırsanız bu millet gelir demokrasi nöbetini üniversitelerin, YÖK’ün önünde tutar. Bakın Devlet Başkanımız 17-­25 Aralık sonrası, paralel yapılanma, Fetullahçı yapılanma diye her yerde söyledi. Özellikle YÖK’e ve üyelerine ağır bir dille yüklenen Ak Parti Milletvekili Külünk, üniversitelerde etkin bir FETÖ çalışmasının yapılmadığını, şayet bu mücadele gereğince yapılmazsa 10 yıl içinde FETÖ’nün yine bir kalkışma içerisine gireceğini iddia etti. Metin Külünk: "Eğer YÖK görevini yapamayacaksa DDK devreye girsin, 81 ilde nöbet tutan tüm yiğitlere sesleniyorum. Gözünüz üniversitelerin üzerinde olsun.dedi.

15 Temmuz sonrası çık 3-­5 kişiyi görevden alacaksın, bakın biz mücadele ediyoruz. Öyle sağa, sola kıvırmayın” dedi.

17-­25 Aralık sonrası bu yapı ile mücadele etmeyen tüm Rektörlerin sorumlu olduğunu belirten Külünk; “17-­25 Aralık sonrası bu işi karartmaya çalışan, mücadele etmeyen tüm Rektörler sorumludur.

Tüm Rektörlerin görevden alınması gerekir. Bu süreçte Rektörler atama ile seçilmelidir. Bakın, Bolu’ya özellikle dikkat çekiyorum. Bolu Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Bolu’da bu iş yeterince yapılmıyor. Bolu bu yapı için stratejik bir ildir. Bunu herkes iyi bilmeli” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN KÜLÜNK'ÜN PROGRAM İÇERİSİNDE SARF ETTİĞİ BAZI SÖYLEMLERİ:

- Tekrar ediyorum ve ısrarla söylüyorum. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi bunların önemli merkezlerinden biridir.

- Onlar sıcak yataklarında yatarken bu ülke 240 şehit verdi. Erdoğan'sız Türkiye projesini hayata geçirmek isteyenlere müsaade etmeyiz.

-  Eğer YÖK görevini yapamayacaksa DDK devreye girsin. Benim kırmızı çizgim Erdoğan'dır, devlettir.

- YÖK'ten bunun hesabını sorarız. Ben Metin Külünk'üm vekillikten önce milletimiz seven biriyim.

- YÖK çıkmış 5 bin kişi çıkarmış, temizlik yaptık diyor. Bana bakın YÖK üyeleri, bizi kandırmayın, bu nasıl bir aymazlık?

-  Bu örgüt her kılığa girerek devletin bağırsaklarını temizlediği süreçte tersinden operasyon yapıyor.

- Bu kriptolar temizlik sürecinde hiç olmadık insanları yumurta sepetine koyup kendisine rakip gördüklerini tasviye edebiliyorlar.

- Karşımızda istihbarat modeli bir örgütlenme var. Bu bir gladyo yapısı. 15 Temmuz'dan sonra kriptoları alanlara sürdüler.

- Üniversitelerin mali kaynakları örgüte peşkeş çekildi.

- YÖK bunları derhal temizlemeli. Yoksa bu millet YÖK önünde de demokrasi nöbeti tutar.

- Harp okulları kapatıldı orada örgüt temizlendi. Eğer ki üniversiteler de temizlenmezse çok ciddi tehlikeyle karşı karşıya kalırız.

- Doktoraya yurt dışına giden 2 bin öğrencinin 3/2'si bu örgütün mensubu. Mutlaka gereği yapılmalı.

Rektörler doğrudan atama yoluyla gelmeli. Bu örgütü Ünilerden kökten temizleyemezsek ciddi tehlikeyle karşı karşıya kalırız.

- Bu örgüt stalinist bir örgüttür. Bu örgütün kutsalı başındaki haindir.

Metin Külünk FETÖ'nün üniversiteler ağını deşifre etti, çok ciddi uyarılarda bulundu ve "büyük tehlike kapıda" dedi. Mutlaka bu programı edinin ve izleyin.

AdminAdmin