Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-08-2016 19:08

İMZACI AKADEMİSYEN ALİ ÇELİKSÖZ’DEN AÇIKLAMA…

Barış için Akademisyenler'in "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi imzacılarından Cumhuriyet Üniversitesi’nde görev yapan üç akademisyen görevden uzaklaştırıldı.

İMZACI AKADEMİSYEN ALİ ÇELİKSÖZ’DEN AÇIKLAMA…

Barış için Akademisyenler'in "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi imzacılarından Cumhuriyet Üniversitesi’nde görev yapan üç akademisyen görevden uzaklaştırıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Çeliksöz 23 yıldır aynı üniversitede.

Akademisyenler uzaklaştırma kararlarını değerlendirdi. Hangi gerekçe ile uzaklaştırma kararı alındığını bilmediklerini belirttiler.

Darbe girişimi sonrası üniversitelerdeki soruşturmalar kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi'nden üç, Gazi Üniversitesi'nden iki, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden 21, Tunceli Üniversitesi'nden altı, Hakkari Üniversitesi'nden iki ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden 10 imzacı olmak üzere 44 imzacı görevden uzaklaştırılmıştı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki akademisyenler 9 Ağustos'ta göreve geri alındı.

12 Ağustos itibariyle, darbe girişimi sonrası görevden uzaklaştırılan imzacı akademisyen sayısı 34.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 12 Ağustos tarihli açıklamasına göre darbe girişimi sonrası Gülen Cemaati'ne dönük soruşturmalar kapsamında 4 bin 225 akademik personel görevden uzaklaştırıldı.

Çeliksöz: Öğrencilerimiz var, biz yokuz, nasıl olacak?

Ali Çeliksöz, bildiriye imza vermesi nedeniyle hakkında açılan soruşturma sonucunu 8 Ağustos’ta verilen iki aylık uzaklaştırma kararında gördü.

Kararda, devlet memurluğundan çıkarma cezasına karşın ve iyi hal nedeniyle üç yıl süre ile kademe durdurma cezası önerisi verildiği, dosyanın Yükseköğretim Kurulu’na gönderildiği söyleniyor.

Aynı belgede OHAL kapsamındaki 677 sayılı kararnamenin “Kamu görevlerine ilişkin tedbirleri” düzenleyen 4. maddesi ve 657 sayılı kanunun görevden uzaklaştırmaya dair 137. ve 140. maddeleri dayanak gösterilerek görevden uzaklaştırıldığı belirtiliyor.

Çeliksöz, soruşturmadan altı ay sonra ve dosya YÖK’e gönderilmişken üniversite ile bu konuda bir bağı kalmadığını belirtiyor.

Uzaklaştırma kararının verildiği tarihin ise üniversite seçimlerinde ikinci olmasına rağmen rektör olarak atanan Prof. Dr. Alim Yıldız’ın göreve geldiği gün olmasına dikkat çekiyor.

Uzaklaştırma kararının kendisi kadar öğrencileri de mağdur edeceğini söylüyor:

“Altı buçuk aydır hiçbir şey yoktu, görevimizdeydik. Okullar açılacak, yüksek lisans öğrencilerimiz, derslerimiz var ama biz yokuz. Nasıl olacak o iş? Hem benim açımdan hem öğrenciler açısından kötü. İnşallah bu yanlıştan bir an önce dönerler.”

AdminAdmin