Sivas
Giriş Tarihi : 08-08-2016 01:18

Sivas'ta “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” Coşkusu

Demokrasi ve Şehitler Mitingi, İstanbul Yenikapı ile beraber tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da büyük coşkuyla gerçekleştirildi.

Sivas'ta “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” Coşkusu


 Demokrasi ve Şehitler Mitingi, İstanbul Yenikapı ile beraber tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da büyük coşkuyla gerçekleştirildi.

 

Fetullahçı Terör ÖrgütüParalel Devlet Yapılanması'nın (FETÖPDY) askeri darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetleri, Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi, aynı anda, tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da gerçekleştirildi.

 

Cumhuriyet Meydanı Valilik Binası önünde düzenlenen mitinge Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutan vekili Albay Çağlayan Polat, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, askeri erkan, kamu kurum kuruluşlarının müdürleri siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 60 bin kişi katıldı.

 

Yenikapı'daki mitingi dev ekrandan canlı izleyen vatandaşlar FETÖ'ye tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Miting sonrası konuşma yapan Sivas Valisi Davut Gül, 15 Temmuz'da planlanan paralel ihanet çetesinin amacı gerçekleşseydi, milli iradeye el konulup, yöneticiler öldürülüp, tutuklanarak ülke bölünecek ve şer güçler ülkemizi işgal edeceklerdi.

 

Ama herkesin bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın dirayeti, milletimizin ferasetiyle uçurumun kenarında bir ülkenin nasıl kurtarıldığını hep birlikte gösterdiniz. Tek millet olmak böyle bişe olsa gerek. İlk geçenden itibaren milletimizin tüm farklılıklarını bir kenara bırakmak demokrasiye sahip çıktı.

 

Ülkemiz için herkes tek yürek oldu. Bu uğurda başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ifadelerini kullandı.

AdminAdmin