Sivas
Giriş Tarihi : 07-08-2016 03:10

"Namussuzları Mekanizmadan Çıkartmak Lazım"

AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, "Pazar günü Sivas yine gerekeni yapacak.

Kent meydanını hınca hınç dolduracak. Gece nöbetini tutacak ve tüm dünyaya tekrardan ´biz seçilmiş hükümetin arkasındayız. Bu memleketi, bizim oylarımızla seçilen hükümetler yönetir. Darbeleri dinlemeyiz. Söz milletindir´ diyecek" diye konuştu

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup vatan haini tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe kalkışması ile ilgili Bizim Sivas´a özel açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sivas Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, terörü lanetledi.

FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin arka planında yatan nedenlerin iyi okunması gerektiğini vurgulayan  Kuzu, Sivaslıların 15 Temmuz tarihinden itibaren meydanları boş bırakmadığı gibi 7 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan son ´demokrasi nöbeti´nde de meydanları hınca hınç  dolduracağına  inandığını söyledi.

"TÜRKİYE´NİN SAHİBİ MİLLETTİR"

"Cumhuriyet tarihinden itibaren 15 Temmuz´u ele alırsak bir milat olarak görmek lazım" ifadesini kullanan Kuzu,  "15 Temmuz´u, 16 Temmuz´a bağlayan gece sabahı, Türkiye Cumhuriyeti´nde yaşayan tüm vatandaşlar görüşü, mezhebi, ırkı ne olursa olsun sokağa çıktılar ve teröristlerin, vatan hainlerinin önüne göğsünü siper ederek, ´Türkiye artık eski Türkiye değil.  Türkiye´nin sahibi millettir, Türkiye´nin sahibi vatandaştır, söz millettedir´ dedi. Tankın, tüfeğin önünde durdular. Çok sayıda şehit verdik ama bir metre bile geri adım atmayarak tüm dünyaya Türk´ün gücünü yine gösterdik. Önemli olan bu idi. 15-16 Temmuz´da yaşananları bugünden itibaren anlatmaya çalışsak roman olur. Halkın dik duruşu, vatandaşın seçilmiş iradeye muhalefet olanlar dahil sahip çıkması, meydanlarda görüşü ne olursa olsun tüm insanların sarılarak ´vatanımızı kimseye vermeyiz´ demesi  bu memlekette yaşayan insanlar için bir gurur kaynağıdır. Bizden sonra gelecek gençlerimiz için de ömür boyu anlatacakları bir hikayedir bu" değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ´nün birkaç yıllık bir örgüt olmadığını ifade eden Kuzu, devletin  kılcal damarlarına sızan vatan hainlerinin ayrıştırılması gerektiğini belirtti.

"NAMUSSUZLARI MEKANİZMADAN ÇIKARTMAK LAZIM"

Kuzu, şu ifadeleri kullandı: "FETÖ dediğimiz grup birkaç yıllık örgüt değil. Yani 30-35 yıldır devletin belirli mekanizmalarına belirli yollarla girdiler. O dönemim siyasi partileri de belki onlara inanmış olabilir. Alnı secdeye değen  Müslüman diye düşündüğümüz bu insanlar, teröristlerin bile yapmadığı hainliği yapıyor. Teröristin amacı bellidir, çatışır. Bunlar bizlerin vergileri ile alınan tanklarla, toplarla, tüfeklerle, uçaklarla kendi milletini vuruyor. Bu vatan hainliğidir. Bunun iç kaynakları dediğimiz devletin mekanizmalarına giren FETÖ´cüleri, devlet mekanizmalarına çöreklenmiş olan bu namussuzları topyekün olarak bu mekanizmadan dışarı çıkartmak lazım.  En azından gelecek nesillerimize bunların zarar verememesi için, vatana millete ihanet edememeleri için bunu bugün yapmalıyız. Hükümetimiz şu anda bunu yapıyor."

 

Geçmişte meydana gelen darbelerle son darbe girişimi arasındaki farkı değerlendiren Kuzu, darbenin gerçekleşmesi halinde oluşabilecek kötü senaryo hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

"DIŞ POLİTİKADA DA DİK DURUŞUMUZU GÖSTERMELİYİZ"

Sürecin iyi okunması gerektiğini belirten Kuzu, "Darbeleri biz bugüne kadar nasıl bildik? Zamanı geldi birilerini astılar, yargıladılar. E-muhtıra ile  darbeleri gördük ama bunların yapmış olduğu darbe girişimi tamamen ülkeyi istila etmek için yapılan bir darbe idi. Bu  kesinlikle dış güçlerle ortak yapılan bir darbe girişimidir. Bunlar ülkeyi dış güçlerle beraber bir kaosa sürükleyeceklerdi. Doğudan ne kadar PKK´lı, PYD´li militan varsa içeri sokacaklardı. Bu şekilde tüm Türkiye kaos içine girecekti ve ülkeyi Suriye´den daha beter bir hale getireceklerdi. Bunların amacı bu idi. Bu saatten sonra ne yapmamız lazım? Hükümetiyle, muhalefetiyle, iktidarıyla birlik ve beraberlik içerisinde giden bir durum var. Bu süreç içerisinde dış politikada da hep beraber söylem değiştirmemiz lazım. Dış politikada da dik duruşumuzu topyekün göstermeliyiz. İktidar karşı iken muhalefet ´biz sizin yanınızdayız´ diyerek o ülkelere gitmemeli. Burada muhalefete de iktidara da çok büyük iş düşüyor.  Dış politikada da kendimizi tüm dünyaya anlatmamız lazım. Hükümet tarafından şu an bu yapılıyor zaten. Ama vatandaşa düşen işler de var bu noktada. Vatandaş şunu unutmamalı: ´Türkiye kötüye gidiyor. Gençlik eski gençlik değil. Örf, adetlerimiz bozuldu.´ Hayır. Bu bize ne olursa olsun bu değerlerin devam ettiğini gösterdi. Gençliğimiz o gece dimdik ayakta durdu. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır. Geleceğe dair umutla bakmamıza vesile olacak olan bir durumdur. Bu darbe girişiminde milletin birliği ve beraberliği beni çok mutlu etti. Bunu da devam ettirmek lazım. Osmanlı torunu olduğumuzu gösterdik. Bu vatana en ufak bir dış tehdit olduğu zaman görüşümüzün hiç önemli olmadığını herkes gördü.  Tek önemli olan ´vatandır´ diyerek, kol kola gelerek meydanlara çıktığımızı herkes gördü. Bunu görmek lazım" yorumunda bulundu.

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ´meydanlara inin´ komutuyla ´demokrasi nöbeti´ tutmaya başlayan ve  aralıksız sürdüren Sivaslılara da seslenen Kuzu, vatandaşlara teşekkür etti.

"SİVAS HALKI GEREKENİ YAPMIŞTIR"

Merkez İlçe Başkanı Kuzu, "15 Temmuz akşamından bugüne kadar tabi diğer illerin meydanlarındaki kalabalıkların da çok yoğun olduğunu görüyoruz ama ben yine iddia ediyorum ki 15´inden beri en büyük coşku, kalabalık Sivas meydanındadır. Sivas halkı gerekeni yapmıştır.  Halkımız  yaklaşık 2 haftadır sokaklardadır ve çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle, topyekün olarak halen meydanda nöbet tutmaya devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın ´meydanlara sizi son olarak bekliyoruz. 7´si akşamı final yapacağız" dediği güne ilişkin de Sivas halkını bilgilendirmeye başladık. Tüm teşkilat yapılanmamıza 7 Ağustos´ta meydanları doldurmamız gerektiği yönünde mesajlarımızı attık. Sivas tarihte üzerine düşeni her zaman yaptığı gibi 7´si akşamı da yapacaktır ve  kent meydanında adım atacak yer olmayacaktır.  Bakın, bu memleket Gezi Parkı olaylarını gördü. 3-5 ağaç yerinden sökülüyor diye bu olaylarda her tarafı paramparça ettiler. Şu anda  memleketin her tarafında meydanlarda bu nöbetler devam ediyor. Bir kişinin burnu dahi kanamadı, devlet malına zarar gelmedi, bir tane cam kırılmadı. İçimizdeki hainlere bunu da gösterdik işte. Kent meydanında vatandaşlarımız çadırlarını kurarken bile orada dikili ağaçlara, güllere dikkat ediyorlar. Bunu da bu açıdan görmek lazım. Pazar günü Sivas yine gerekeni yapacak. Kent meydanını hınca hınç dolduracak.  Ben inanıyorum ki vatandaş hiçbir zorlama olmadan  kendi isteği ile meydana gelecek. Gece nöbetini tutacak ve tüm dünyaya tekrardan ´biz seçilmiş  hükümetin arkasındayız. Bu memleketi, bizim oylarımızla seçilen hükümetler yönetir. Darbeleri dinlemeyiz. Söz milletindir´ diyecek" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AdminAdmin