Sivas
Giriş Tarihi : 05-08-2016 19:24

Bakan Yılmaz: "Kaç 14 Ağustos, 15 Temmuz Gelsin Bu Millete Diz Çöktüremeyecekler"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Kaç 14 Ağustos gelirse gelsin, kaç 15 Temmuz gelirse gelsin bu millete diz çöktüremeyecekler" dedi.

Bakan Yılmaz:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Kaç 14 Ağustos gelirse gelsin, kaç 15 Temmuz gelirse gelsin bu millete diz çöktüremeyecekler" dedi.

Bakan Yılmaz, bazı ilçe ziyaretleri kapsamında karayolu ile Ankara'dan memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz, Gürün Ulu Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından vatandaşlarla buluştu. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde Türkiye'nin uçurumdan döndüğünü belirterek, "Türkiye'yi uçurumun kenarından döndüren bu aziz milletin kendi milli iradesine sahip çıkma iradesidir" dedi.

Hangi partiye oy verirse versin iradeye sahip çıkanlara teşekkür eden Yılmaz, "İşte bu 76 milyon, bu memleketin sahibi oldu. Eğer bu memleketin sahibi olmasaydı kimse canını vermezdi. Çok büyük bir zenginliğimiz var. Gurur duyuyorum ki bu milletin bir temsilcisiyim, gurur duyuyorum ki bir Sivaslıyım. Cenabı Allah'a hamdolsun. Bu coğrafya çok işgal, çok fitne gördü, ama inanın bundan büyük fitne olmaz" diye konuştu.

"Kaç 14 Ağustos gelirse gelsin"

FETÖ mensubu kişilerin 14 Ağustos tarihine sosyal medya üzerinde dikkat çekmelerine de değinen Yılmaz, "Hepinizde biliyorsunuz ki eşi tesir altına aldılar veya kocayı tesir altına aldılar. Üç, beş evladınız varsa birini tesir altına aldılar. Bunlar bu yanlışı gördüler de 'Tövbe ettik bir daha böyle yapmayacağız' diyeni var mı? Sizde takip ediyorsunuz artık. 'Hayır' diyor, şimdi ne yapıyor, 14 Ağustos'u gösteriyor. Kaç 14 Ağustos gelirse gelsin, kaç 15 Temmuz gelirse gelsin bu millete diz çöktüremeyecekler" dedi.

"Milletin sokağa çıkarken tankı yoktu"

"Bundan sonra darbe yapanlar şunu unutmayacak tank, silah nedir, bu millet nedir. Bu milletin rızasını almadan sokağa çıkabilmek haksız yere elinde silahında olsa, tankında olsa, uçağında olsa zaferi kazanabilmek mümkün değil" diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu aziz millet sokağa çıkarken tankı yoktu. Sizin olan tankı çaldılar, gasp ettiler. Uçağınız yoktu, sizin olan uçağınızı da gasp ettiler, çaldılar. Helikopteriniz vardı ama çaldılar. Ama sizin tankını, topunuzu, uçaklarınızı çalanlara karşı sokaklara çıktınız. Bir bileğiniz, bir de yüreğiniz vardı memleket kadar büyük. İşte o yüreğinizle tankları, uçakları, helikopteri püskürttünüz. Böyle bir milli iradesine, gücüne sahip çıkan ve inancına, milletine sahip çıkan millet olduğu sürece bu ve bunun gibi olanlar ilelebet başarıya ulaşamayacaklardır."

"Bu bir işgal hareketiydi"

15 Temmuz'daki girişimin işgal hareketi olduğunu aktaran Yılmaz, "Allah göstermesin bu hainler Ankara'da mesafe alsaydı siz sanıyor muydunuz ki Güneydoğu'da ve Doğu'da başka yerden gelen işgal güçleri girip de orayı farklı bir rejime yöneltmesin. Peki Ankara'daki hainler yönetimi ele almadan nasıl oraya ordu gönderecek, nasıl asker gönderecek. Tankını, uçağını, topunu önce milletine çevirmişti. Dolayısıyla bu mücadeleyle siz Türkiye'nin birliğini korudunuz. Bu mücadeleyle birlikte bu ülkeyi kimin yöneteceğine siz karar verdiniz. Daha 1 Kasım'da seçime gittiniz. 1 Kasım'da iradenizi gösterdiniz. Dediniz ki 'Yüzde 50 bu partiye veriyorum, bu yönetsin', diğer partiye de 'Yüzde 25 size veriyorum, sizde muhalefet olun', bir diğerini de 40 milletvekiliyle gönderdiniz, 'Sende bunun muhalefet yapamadığı durumlarda iktidara destek ol, gerekiyorsa eleştir, gerekiyorsa doğru yap' dediniz. Milletin iradesinden büyük irade var mı? Sana ne oluyor Meclis'i bombalıyorsun. Kim var bu Meclis'te, AK Parti'nin yarısı. Kim var bu Meclis'te, Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu milletin dörtte biri. Kim var geriye kalan, Milliyetçi Hareket Partisi ve HDP. Sen hepsine bomba atıyorsun, sen bu ülkeyi kiminle yöneteceksin? Sen kimin temsilcisisin? Seni buraya kim gönderdi? Seni bu işi yapmaya kim görevlendirdi? Bunlar millet düşmanıdır" şeklinde konuştu.

"Bu millet böyle ihanet, darbe görmedi"

Türkiye'nin çok darbe gördüğünü belirten Bakan Yılmaz, "Osmanlı da darbe gördü. Ama parlamentosunu kurşunlayan, uçakla bombalayan bir hain, bir ihanet, darbe görmedi. Umuyor ve inanıyoruz ki Türkiye'de bu aziz milletin birliği ve beraberliği devam ettiği sürece bir daha da Türkiye böyle hainleri, böyle darbeleri görmeyecek. Demokrasinin genel kuralıdır. Siyasette olanlar, iktidarda olanlar doğru da yapabilir, yanlışta yapabilir. Doğru da yapsa notunu verecek millettir. Yanlışta yapsa notunu verecek millettir. 1 Haziran'da bir not verdiniz iktidar partisi dedi ki 'hata yapmışım'. 1 Kasım'da bir daha seçime gittiğinizde 'bunlar derslerini almışlardır' dediniz. 1 Kasım'dan bu yana daha bir yıl geçmedi. Bu iktidardan bu milletin iradesinin değiştiğini, memnun olmadığını sana bu aklı ve yetkiyi kim verdi? Elinde terazi mi var. Sen nasıl ölçersin. Bilin ki Türkiye'yi 2023 hedeflerine gitmekten alıkoyuyorlar. Türkiye'nin bu coğrafyanın yükselen yıldızı olmasını engelliyorlar. Türkiye'nin mazlum milletlere örnek olmasını engelliyorlar. Ama herkesin bir hesabı varsa Rabbimin de bir hesabı var. Plan yapanların planını bozan Cenabı Allah'tır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Programa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun da katıldı.

AdminAdmin