Sivas
Giriş Tarihi : 03-08-2016 03:26

Sivas'ta demokrasi nöbetinde binlerce kişi toplandı

SİVAS'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine bu gece de binlerce kişi katıldı.

Sivas'ta demokrasi nöbetinde binlerce kişi toplandı

FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın herkesi meydanlara davet etmesiyle sokaklara dökülen Sivas halkı, demokrasi nöbetini 19'uncu günde de sürdürdü.

Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar FETÖ'ye tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

 

Program da konuşan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, "Biz millet olarak öyle bir toprakta yaşıyoruz ki bin yıldır Haçlı Seferleri ile muhatap olduk. Batı Hıristiyan dünyası bizim Anadolu'da olmamızı istemedi. Hala onların derin aklında bizim Anadolu'da olmamamız gerekiyor.

 

Tam Türkiye ayağa kalktığı zaman, 27 Mayıs diye bir darbe yaptılar ve Başbakanımızı astılar. Biraz toparlanmaya başladığımızda 12 Mart yapıldı. Biraz toparlanmaya başladığımızda Sünni, Alevi, Türk, Kürt diye kavgalar çıkarttılar. Bunların hepsi bir budama operasyonudur. Allah'a çok şükür 15 yıldır Türkiye ayağa kalktı.

 

Kendi tankını yapan bir ülke haline geldi. Hıristiyan dünyasının, batı dünyasının Türkiye üzerindeki projeleri ve operasyonları bitmiyor. En sonuncusu da 15 Temmuz FETÖ operasyonudur.

Allah'a çok şükür bizim yiğit insanlarımız tankın üzerine, topun üzerine çıktı ve Amerika'sına da İngiltere'sine de dersini verdi. Bundan sonra yapacağımız hangi kıyafette, hangi inanç sistemine ve hangi etnik yapıda olursa olsun bu topraklarda yaşayan herkes birbirine öyle bir sarılacak, öyle bir kardeşçe olacağız ki bütün dünyada Türkiye'ye fitne sokmak isteyen herkese biz birbirimize sarılarak meydan okumak durumundayız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından ilahi sanatçısı Sedat Uçan bir konser verdi. Bu arada, kent meydanındaki park ve bahçelerde çadır kuran vatandaşlar sabah saatlerine kadar nöbete devam ediyor.

AdminAdmin