Sivas
Giriş Tarihi : 23-07-2016 23:40

Basın bayramını kutladılar

Sivas'ta Vali Davut Gül ve çeşitli kurumlar 24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

Basın bayramını kutladılar

Sivas Valisi Davut Gül, basın bayramı nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak, demokrasiyle yönetilen toplamlarda, şeffaf bir rejimin gereği olarak 'Haberleşme Özgürlüğü'nün önemine dikkat çekti. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, yazılı, işitsel ve görsel kitle iletişim araçlarıyla olayları, gelişmeleri topluma aktardığını belirten açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Bu arada yerel taleplerin yansıtıldığı bir iletişim ortamının oluşmasında yerel basın başroldedir. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her şartta, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren yerel medya çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. İlimizdeki gelişmelerin doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde hem Sivas halkına hem de ülke gündemine taşınmasında ilimizde görev yapan basın mensuplarına büyük görevler düştüğü inancındayım Sivas’ta bundan sonra yapacağımız her türlü çalışmanın başarıya ulaşması için mutlaka kamuoyu desteğinin sağlanması gerekmektedir. Bu konuda İlimizdeki basın yayın kuruluşlarının bugüne kadar sorumluluk bilinci içerisinde yapmış oldukları katkılar tarafımızdan büyük bir takdirle karşılanmaktadır. Aynı anlayışla devam edeceğine inandığımız bu yaklaşımın, İlimizde bundan sonra uygulamaya koyacağımız projelerin başarıya ulaşması için önemli katkıları olacağını düşünmekteyim. İlimizde yazılı, görsel ve işitsel yayın yapan basın kuruluşlarına, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarında başarılar diler, değerli basın mensuplarımızın '24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlarım."

ÜNSAL'DAN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal da basında sansürün kaldırılışının 108'inci yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. Başkan Ünsal; Her bireyin bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün sadece demokrasiyle idare edilen ülkelerde bulunduğunu hatırlatarak, "15 Temmuz'da Milli İradeyi sekteye uğratmak ve emperyalist devletlerin çıkarları doğrultusunda Türkiye'yi yeniden yapılandırmak isteyen Fetullah Gülen Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması tarafından girişilen "Darbe Kalkışması"nda Türk Basını olarak dimdik ayakta durduk. Hiçbir güç; Türk Basınını, halkımızın doğru haber alma hakkını kısıtlayamayacaktır. 15 Temmuz kalkışmasında Devletimize ve Milletimize namlularını çeviren FETÖ terör örgütünün karşısında kanımızın son damlasına kadar olacağımızın altını bir kez daha önemle çiziyorum" dedi.

SESOB'DAN AÇIKLAMA

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise basının bir ülke için çok önemli olduğunu, bunun darbe girişimi karşısında yaşanan gelişmeleri anında aktarılmasıyla bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, tüm basın mensuplarının gününü kutladı. Köksal , basının olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından asla söz edilemeyeceğini ifade etti.

SİVAS HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam gazetemize gönderdiği açıklamada;

“İletişim hayatın her alanında en çok ihtiyaç duyduğumuz konuların başında gelmektedir. Yaşadığımız dünyada olan biteni bizlere doğru ve güvenilir yayıncılık anlayışıyla, Gazetecilerimiz yansıtmaktadır.

Demokrasimizin gelişip yerleşmesinde Gazetecilerimizin zor ama kutsal görevleri asla unutulmamalıdır.

Bu vesileyle, büyük bir gayretle çalışan gazetecilerimize Ülkemize ve Sivas’ımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

AdminAdmin