Sivas
Giriş Tarihi : 23-07-2016 01:39

İstenen fotoğraf “Biz hepimiz kardeşiz”

Sivas halkı, 15 Temmuz akşamı başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin 8'inci gününde de demokrasi nöbeti için kent meydanına çıktı.

İstenen fotoğraf “Biz hepimiz kardeşiz”

Valilik binası önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti. Girişim sırasında şehit olanlar için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunduktan sonra dua edildi. Daha sonra siyasi partilerin kentteki temsilcileri darbe girişimini kınadı.

Etkinlikte konuşan AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Fetullah Gülen'i milletin desteğiyle Amerika'dan alacaklarını belirterek, "Şimdi ortaya çıkamıyorlar, saklanıyorlar. Yerin altına girdiler. Girecek yer bulamayacaklar. Sanki bir zafer kazanmış gibi, FETÖ hala Amerika'dan tehdit ediyor. Senin neyin kaldı da neyi tehdit ediyorsun. Bir vurumluk canın var. Onunla neyi tehdit ediyorsun. Türk milletini mi yıkacaksın. Milli birliğimiz ve beraberliğimizle bu darbeci hainleri yendik, yenmeye devam edeceğiz. ve darbeyi Türk literatüründen çıkaracağız. Artık hiç kimse darbe konuşamayacak, darbe düşünemeyecek." dedi.

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise, darbecilerin parlamenter sistemi, cumhuriyeti ve demokrasiyi katletmeye çalıştığını belirterek darbe girişimine karşı duran vatandaşlara teşekkür etti.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut ile Saadet Partisi İl Başkanı Osman Gönay da birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Konuşmaların ardından Sivas Belediyesi mehter takımı tarafından çeşitli marşlar çalındı. Türk bayrakları sallayarak marşlara eşlik eden vatandaşların sabahın ilk ışıklarını kadar nöbet tutması bekleniyor.

AdminAdmin