Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-07-2016 13:17

YÖK'TEN REKTÖRLERE FLAŞ FETÖ TALİMATI!

Günün son haberleri gelmeye devam ediyor. YÖK, son dakika haberi olarak tüm akademisyenlerin yurt dışına çıkışını durdurdu, yurt dışında bulunan akademisyenleri de ülkeye çağırdı. Ayrıca YÖK'ten rektörlere 'FETÖ ile mücadele' talimatı da verildi... İşte son haberler ile ilgili detaylı bilgiler...

YÖK'TEN REKTÖRLERE FLAŞ FETÖ TALİMATI!

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos'a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istedi.

AKADEMİSYENLERE YURTDIŞI YASAĞI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında akademik  çalışma için yapılan görevlendirmelerin ikinci bir talimata kadar durdurulmasını,  buralarda çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek, bir  zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılmasını istedi. YÖK’ten yapılan açıklamada, üniversitelere konu hakkında bir yazı  gönderildiği bildirildi.

Yazıda, "İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanun'un 39.  maddesinin son fıkrası hariç olmak üzere rektörler de dahil anılan kanun maddesi  uyarınca yurt dışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında  veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurt dışında görevli bulunan öğretim  elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurt dışında  bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin  sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz." ifadelerine yer verildiği  bildirildi.

Açıklamada, 2547 sayılı Kanun'un 39. maddesinin son fıkrasına ilişkin  de bilgilendirme yapılan açıklamada, bu hükümde yer alanların, yurt dışında yer  alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan'daki Ahmet Yesevi  Üniversitesine YÖK tarafından önerilip, Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla  görevlendirildiği kaydedildi. Bu görevlendirmelerin YÖK ve MEB'in onayından  geçtiği aktarıldı.

 

 

 

AdminAdmin