Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 19-07-2016 23:49

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE GÖREV YAPAN TÜM DEKANLAR İSTİFA ETTİ…

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) tüm devlet ve vakıf üniversitesi dekanlarının istifa etmesini istediği açıklamıştı. Bu çerçevede bin 577 dekanın istifa etmesinin beklendiği belirtildi.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE GÖREV YAPAN TÜM DEKANLAR İSTİFA ETTİ…

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturmada tüm devlet ve vakıf üniversitesi dekanlarının istifa etmesini istediği açıklandı. Bu çerçevede bin 577 dekanın istifa etmesinin beklendiği belirtildi. İstifası istenen dekanların bin 176'sı devlet ,401'i ise vakıf üniversitelerinden oluşuyor.

İlk istifalar Cumhuriyet Üniversite’sinden

YÖK'ün 1577 dekanın istifasını istemesinin ardından ışık hızıyla harekete geçen Cumhuriyet Üniversitesi'nde bulunan 16 fakültenin vekil ve asil görev yapan tüm dekanları istifa dilekçelerini rektörlüğe sundu.

Çukurova Üniversitesi: 17 istifa

YÖK'ün istifa talebinin ardından Adana'daki Çukurova Üniversitesi'ndeki (ÇÜ) 17 fakültenin dekanı istifa dilekçesi verdi.

YÖK'e talep yazısı gönderdi

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü kaynaklarından edinilen bilgilere göre, üniversite bünyesindeki 16 dekanın görevlerinin sonlandırılması için YÖK'e talep yazısı gönderdi.

Karabük Üniversitesi'nde 14 dekan Yükseköğretim Kurulu'nun isteği doğrultusunda istifalarını sundu.

Süleyman Demirel Üniversitesinde 19, Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde de 9 fakültenin dekanı istifalarını bağlı oldukları rektörlüklere sundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki 15 dekan istifa etti.

Adıyaman Üniversitesi'nde 13 fakülte dekanı YÖK'ün isteği doğrultusunda istifalarını sundu.

Uludağ, Eskişehir Osmangazi, Anadolu, Yalova, Dumlupınar, Bilecik Şeyh Edebali, Çanakkale Onsekiz Mart ve Balıkesir üniversitelerinden 87 dekanın istifalarının alınmaya başlandığı bildirildi.

AdminAdmin