Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-07-2016 18:35

YÖK'TEN TARİHİ AÇIKLAMA

YÖK'ten FETÖ'cü darbeciler ile ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversiteleri ele geçirmelerine izin verilemez" ifadelerine yer verildi.

YÖK'TEN TARİHİ AÇIKLAMA

YÖK ve tüm üniversite rektörlerinden yapılan ortak açıklamada, "Devletin içindeki paralel yapılanmanın, uyuşturulmuş bu zihniyetin akademik dünyadaki uzantılarının da farklı olması beklenemez. Özgür ve bilimsel düşüncenin en büyük düşmanı olan bu yapılanmanın üniversiteleri ele geçirmesine, ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişmesini baltalamasına asla müsaade edilemez." ifadelerine yer verildi.


Yıllardır neşter vurulmayan üniversitelerdeki FETÖ yapılanması ilk kez bugün YÖK gündemine geliyor. 15 Temmuz darbesinin fos çıkması ve YÖK’ün olağanüstü toplantı kararı alması üzerine Üniversitelerdeki Fetullahçı çete üyelerinin büyük çoğunluğu bugün çalıştıkları kurumlarda işbaşı yapmadığı belirtiliyor. Üniversitelerdeki FETÖ üyelerinin yurtdışına kaçtığı veya kaçma hazırlıkları yaptığı iddia ediliyor.

Kamuoyu yıllardır "kamu üniversitelerinde Fetullahçı örgütlenmenin önüne neden geçilmiyor" sorusuna cevap arıyordu. 15 Temmuz Fetullahçı darbe girişiminin ardından Üniversitelerde de düğmeye bazıldı

ÜNİVERSİTELERDEKİ FETÖ ÜYELERİ BUGÜN ÇALIŞTIKLARI KURUMA GELMEDİ

Yıllardır neşter vurulmayan üniversitelerdeki FETÖ yapılanması ilk kez bugün YÖK gündemine geliyor. 15 Temmuz darbesinin fos çıkması ve YÖK'ün olağanüstü toplantı kararı alması üzerine Üniversitelerdeki Fetullahçı çete üyelerinin büyük çoğunluğu bugün çalıştıkları kurumlarda işbaşı yapmadığı belirtiliyor. Üniversitelerdeki FETÖ üyelerinin yurtdışına kaçtığı veya kaçma hazırlıkları yaptığı iddia ediliyor.

HAİNLER YURTDIŞINA KAÇIYOR

Emniyet, yargı ve bürokrasideki FETÖ ayıklamasından nasibini almayan Üniversitelerdeki Fetullahçı çete, büyük bir rahatlıkla kadrolaşmaya devam ediyordu. Bütün umutlarını Temmuz darbesine bağlayan FETö'cü sözde akademisyenler YÖK'ün olağanüstü toplantı kararı alması ile birlikte yurtdışına kaçış hazırlığına başladı. Türkiye'nin her yerinden "FETÖ'cüler bugün üniversiteye gelmedi, yurtdışına kaçıyorlar" ihbarları geliyor.

ÜNİVERSİTELER İMAMI DA YURTDIŞINA KAÇMIŞTI

FETÖ'nün üniversiteler imamı Şerif Ali Tekalan geçtiğimiz yıl yurdışına kaçmıştı. KPSS soru hırsızlığına da adı karışan Şerif Ali Tekalan FETÖ tarafından kurulan Fatih Üniversitesi'nin rektörüydü…

AdminAdmin