Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-07-2016 02:07

SİVAS HİZMET VAKFINDAN ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ DESTEK…

Sivas Hizmet Vakfı toplantısında konuşan Vali Davut Gül, vakfın 5 bin Sivaslı öğrenciye burs imkanı sağlayacağını ifade etti.

SİVAS HİZMET VAKFINDAN ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ DESTEK…

 

Sivas Hizmet Vakfı, Vali Davut Gül Başkanlığında toplandı. Toplantının konusu ise hem Sivas’ta hem de il dışında eğitimini sürdüren üniversitelilere verilecek burslardı. Vali Gül konunun detaylarının görüşüleceği toplantı öncesi basın mensuplarına kısa bir bilgilendirmede bulundu.  

Gül Sivas Hizmet Vakfının Sivas’ın tüm kesimlerin aynı masada olduğu bir yardımlaşma ve dayanışma platform olduğunu ifade ederek bu nedenle bursun Sivas Hizmet Vakfı aracılığıyla sağlandığını aktardı. “Böyle bir platform varken de 5 bin hedefini koyduk. İnşallah yakalarız. Bu bursun ne kadar miktarda olacağı, hangi sürede verileceği gibi konuları konuşmak amacıyla bir araya geldik” dedi.

Vali Davut Gül, başvuru ve yardımların bir elektronik ortamda web sitesi aracılığıyla yapılabileceği bir sistem düşündüklerini de ifade ederek, “Para yardımında bulunanlar burada görülebilecek. Yani o şeffaflık sağlanmalı. Biz yardımlarımızı normalde gizli tutuyoruz. Ama bu bursları yardım olarak düşünmüyoruz. Burada ayıp yok utanılacak bir şey yok. STK’lar, hayırseverler elektronik ortamda yardımda bulunabileceği gibi bizzat başvurarak da yardım edebilecekler.

Bir 15 günlük süreçte arkadaşlarımız teknik anlamda bir çalışma yapacak. Daha sonra burs desteği ile ilgili çalışmanın detayını kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu. 

Toplantıya Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ve diğer vakıf üyeleri katıldı.

AdminAdmin