Sivas
Giriş Tarihi : 15-07-2016 01:03

Sivas'ta Okulların Birleştirilmesi Kararı Protesto Edildi

Sivas’ta Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu’nun Abdussamet Bal İmam Hatip Lisesi ile birleştirilmek istenmesi, veliler ve öğrenciler tarafından protesto edildi.

Sivas'ta Okulların Birleştirilmesi Kararı Protesto Edildi


Sivas'ta Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu'nun Abdussamet Bal İmam Hatip Lisesi ile birleştirilmek istenmesi, veliler ve öğrenciler tarafından protesto edildi.

Ellerinde pankart ve dövizlerle Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve velilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, okullarının Abdussamet Bal İmam Hatip Lisesi ile birleştirilmek istenmesine tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Turan Arslan, "Milletin emanetini elinde bulunduran yetkilere sesleniyoruz. Bizler kimseden ayrıcalık istemiyoruz. Kimsenin ulufesine mecbur ve muhtaç değiliz. Sizleri makul ve mantıklı kararlar almaya davet ediyoruz. İmam Hatip Ortaokulunu ikinci sınıf okul yerine koymaktan vazgeçiniz. Eğitim ciddi bir iştir. Ülke gerçekleri ve hükümet politikalarına aykırı kararlarınız devletimizin büyüklüğüne yakışmamaktadır. Bizler öğrencilerimizi hiçbir şekilde lise bünyesinde bir okula göndermeyeceğiz. Yanlıştan dönmek bir erdemdir. Bir an önce bu yanlış karardan dönün. Kesinlikle konunun takipçisi olacağız" diye konuştu

AdminAdmin