Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-07-2016 01:03

“SÜRECİN ŞEHRİMİZE, ÜNİVERSİTEMİZE, ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitede yaşanan rektörlük seçiminin demokratik bir ortamda geçtiğini söyledi.

“SÜRECİN ŞEHRİMİZE, ÜNİVERSİTEMİZE, ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

785 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimlerde aldığı 279 oyla ilk sırada olduğunu ifade eden Kocacık,"12 Temmuz itibari ile dün rektör adayları belirleme seçimlerimiz tamamlandı. Yapılan bu aday belirleme için seçim sonuçlarına göre 7 tane aday oylamaya katılmıştır bunlardan sıralamanın ilk sırasında Faruk Kocacık 279 oy almıştır, ikinci sırada Alim Yıldız 158 oy, üçüncü sırada Hüseyin Yılmaz 126 oy, dördüncü sırada Yeltekin Demirel 80 oy, beşinci sırada Hayati Öztürk 67 oy, altıncı sırada da Öcal Berkan 64 oy almıştır. İlk altıya giremeyen Ali Kemal Özdemir’de 11 oyla ilk altının dışında kalmıştır. Bu şekilde 785 oy kullanan öğretim üyemiz var seçimlerimiz çok nezih bir ortamda demokratik bir ortamda geçti herhangi bir problem yaşanmadı.dedi.

Seçimlerde ilk 6 sırada yer alan isimlerden üçünün YÖK tarafından eleneceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 3 kişilik bir listenin gideceğini belirten Kocacık,"Bu sonuçlar Cuma’ya kadar Yüksek Öğretim Kurumu’na iletilecek, Yüksek Öğretim Kurumu 18-26 Temmuz tarihleri arasında bir mülakat ve değerlendirme yapacak altı adayı üçe indirecek. Daha sonra da üç adayı 1 Ağustos tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisine önerilen üç adaydan uygun göreceği birini 6 Ağustos tarihinden önce rektör olarak atayacak. Ben bu seçim sürecinde katılım gösteren öğretim üyelerimize ve güzel ve demokratik bir ortamda geçmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sürecin şehrimize, üniversitemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

AdminAdmin