Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-07-2016 22:59

BELEDİYE’DEN COŞKULU BAYRAMLAŞMA PROGRAMI…

Birlik ve beraberliğimizin nişanesi olan Ramazan Bayramı’nda Sivas Belediyesi geleneksel bayramlaşma programını bayramın üçüncü günü tarihi Sivas Kalesi’nde gerçekleştirdi.

BELEDİYE’DEN COŞKULU BAYRAMLAŞMA PROGRAMI…


Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın onur konuğu olarak katıldığı programda protokol üyeleri tam kadro hazır bulundu. Programa; Vali Davut Gül, Milletvekilleri Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin programda yaptığı selamlama konuşmasında, yakın zamanda gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm Türk Milleti’ne baş sağlığı diledi.

 

Daha sonra ev sahibi sıfatıyla katılımcıları selamlayan Belediye Başkanı Sami Aydın da şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek, “Türkiye çok güçlü bir ülke, kökü derinlere varan bu ülkenin varlığı elbette o küçük beyinlerin, hain terör örgütlerinin mücadelesiyle son bulmayacaktır. Bu huzursuz ortamın son bulması için her birimize önemli görevler düşmektedir. Bizler birbirimizi sevdikçe, sahip çıktıkça, sımsıkı sarıldıkça, emin olun o dış odaklı kalleş terör örgütünün bu ülkede barınması mümkün değildir.” dedi.

 

Daha sonra sırasıyla konuşan milletvekilleri Selim Dursun, Hilmi Bilgin ve Mehmet Habip Soluk ise, özellikle son zamanlarda artış gösteren terör olaylarını kınayarak, “Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez. İnsanlarımızı bir araya getiren, sevgiyi, kardeşliği, birlik ve beraberliği artıran bayram günlerimiz bizleri daha güçlü hale getiriyor. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

 

Ardından konuşan Vali Davut Gül, “Değerlerimizden, kültürümüzden kopmadan, Ramazan’ı Ramazan gibi yaşarak, bayramı bayram gibi yaşayarak, ziyaretlerimizi gerçekleştirerek, bayramlaşarak birlikteliğimizi güçlendireceğiz, bir ve beraber olacağız. O zaman bu hainler emellerine ulaşamayacaklar.” şeklinde konuştu.

 

Son olarak konuşan Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz her günün Ramazan gibi geçmesi gerektiğini ifade ederek, “Ayrılıktan büyük azap yoktur, birlikten vahdetten büyük de saadet yoktur. Biz birliğimizi beraberliğimizi koruduğumuz sürece çözemeyeceğimiz aşamayacağımız hiçbir problem yoktur. Terör sorunu başta olmak üzere bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Türkiye’de şehitler ölmez, ezanlar dilenmez, bu bayrak inmez diyenler olduğu sürece bu mücadelenin kazananı biz olacağız. Hak yolda, doğru yolda olacağız.” diye konuştu.

 

 

Protokol konuşmalarının ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler katılımcılarla bayramlaştı.






AdminAdmin