Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-07-2016 03:34

C.Ü.'DE 177 TIP ÖĞRENCİSİ MEZUN OLDU...

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı 36'ıncı dönem mezuniyet töreni düzenlendi.

C.Ü.'DE 177 TIP ÖĞRENCİSİ MEZUN OLDU...

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) kampüsü içindeki Amfi Tiyatro'da düzenlenen ve 177 öğrencinin mezun olduğu törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Prof. Dr. Metin Bozkuş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Sivas Erzincan Tabip Odası Başkanı Dr. Sedat Özbay, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Kocacık, 6 yıl önce ailelerin öğrencilerini üniversiteye teslim ettiğinde sevinçli ve gururlu olduklarını söyleyerek, öğrencilerin pek çok sınavdan başarıyla geçtiklerini ve Tıp Fakültesi'ne kayıt olduklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Çok şükür evlatlarınızı 6 yıl sonra bir hekim olarak teslim alıyorsunuz. Elbette 6 yıl boşa geçmemiştir. Donanımlı, hizmet sunucu, karar verici ve sorumluluğun bilincinde saygın bir meslek sahibi olarak mezun oluyorlar. Devletimiz öğrencilerimizin yaptıkları bu fedakarlıkların karşılığını elbette verecektir" dedi. Genç hekimlere mesleklerini yaparken insan sevgisinin rehberleri olmaları noktasında tavsiyelerde bulunan Prof.Dr. Kocacık, "Ayrım yapmadan tüm hastalarınıza en iyi şekilde yaklaşmalı hatta her hastayı kendi aile bireyiniz gibi kabul etmelisiniz. Hastalarla karşılaştığınızda onlara olumlu yaklaşımınızla yüzde 50 iyileştireceğinizi umuyorum. Elbette zorluklar olacaktır. Değişik coğrafyalarda yeniden açan çiçekler olarak yurdumuzun değişik bölgelerine gideceksiniz ama orada Üniversitemizi ve fakültenizi en iyi şekilde temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Fedakar ailelerinizi, sizi yetiştiren hocalarınızı ve sizleri canı gönülden tebrik ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut 42 yıllık bir geçmişe sahip Tıp Fakültesi'nin 36'ıncı dönem mezunlarını verdiğini belirterek, "Bu gün belgelerini alacak 177 öğrencimizle birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi ülke hizmetine sunduğu 4000'in üzerinde hekimle gurur duyuyor, halen fakültemizde 1229 tıp öğrencimiz de eğitimlerine devam ediyor" dedi. CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 1110 yatak kapasitesi ile 2015 yılında 340 bin hastaya hizmetv erdiğini ve 30 bin amiliyat yapıldığını belirten Prof.Dr. Bulut, "Bu özellikleri ile CÜ Tıp Fakültesi ülkemizin köklü bir eğitim kurumudur. 2015-2016 eğitim öğretim yılının rahat ve huzurlu bir şekilde geçmesini sağlayan Rektörlüğümüze ve tüm idari personelimize teşekkür ederim" dedi.

 

Konuşmaların ardından Dönem birincisi Merve Koç'a mezuniyet belgesini Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık takdim ederken, diğerlerine diplomalarını Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Prof. Dr. Metin Bozkuş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Sivas Erzincan Tabip Odası Başkanı Dr. Sedat Özbay, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Ömer Poyraz, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe ve dekan yardımcıları tarafından takdim edildi.

 

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Topaktaş'ın okuttuğu Hipokrat yemininin ardından öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak, mezuniyet coşkusunu yaşadı.

AdminAdmin